1 de 10

Olot reparteix 2.000 discos horaris per controlar el temps d'aparcament

A partir del juny, la policia interposarà multes de 80 a 120 euros als conductors que no els utilitzin correctament

per Andreu Oliveras, Olot | 27 de març de 2015 a les 05:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de març de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Es distribuiran 2.000 discos horaris per controlar el temps d'aparcament. Foto: Andreu Oliveras


A partir de dilluns, els conductors olotins poden anar a recollir gratuïtament els discos horaris que serviran per poder deixar el cotxe a les zones d'aparcament limitat a 15 minuts i a 60 minuts. L'ajuntament en té una primera remesa de 2.000 discos, però a partir del 15 d'abril en rebrà 2.000 més. Els reparteixen a l'ajuntament, a la seu de la Policia Municipal, a l'Institut de Promoció, al Consorci d'Acció Social i a l'Hospital Comarcal. 


Al maig, la policia començarà a controlar si els vehicles estacionats a les zones d'aparcament limitat utilitzen els discos horaris i en cas contrari advertiran als conductors que estan cometent una infracció. A finals de juny, els agents ja començaran a posar multes a aquells que no tinguin el disc o que el tinguin i s'hagin passat del límit de temps. Les sancions aniran de 80 a 120 euros. 

A Olot hi ha un centenar de zones d'aparcament limitat a 15 minuts, distribuïdes estratègicament. Les úniques places limitades a 60 minuts són les que hi ha pintades davant l'entrada de l'Hospital Comarcal. El disc també servirà per controlar que els transportistes s'estiguin un màxim de 30 minuts en les àrees de càrrega i descàrrega. 


Convertir Olot en una ciutat intel·ligent

El regidor de mobilitat, Josep Ferrés, ha explicat que l'equip de govern està valorant instal·lar sensors tecnològics que controlin d'una manera automàtica l'estona que porten els vehicles aparcats en aquest tipus de places. Tot i així, Ferrés ha advertit que aquest pas per convertir Olot en una ciutat intel·ligent seria una iniciativa que implantarien a finals del proper mandat, en cas que governin, ja que es tracta d'una important inversió i tot just l'estan començant a estudiar. 


Des del 2011, l'ordenança municipal ja preveu l'existència de places d'aparcament limitat. Fins ara, però, no hi havia manera de controlar que es complís el temps màxim establert. Al passat mes de gener, el ple municipal va aprovar per unamitat la compra d'aquests discs horaris. L'usuari ha de situar la fletxa d'arribada al costat de l'hora que ha aparcat el vehicle i el disc mostra fins a quina hora s'hi pot estar, en funció de si és un lloc de 15, 30 o 60 minuts. 
 

Aparcaments limitats a 15 minuts, a la plaça Balmes. Foto: Andreu Oliveras

 

Participació