Mig miler de persones es concentren a Olot en suport a les víctimes de l'A-320

Familiars, amics i autoritats fan un minut de silenci en memòria de les tres veïnes de la ciutat mortes en la tragèdia aèria dels Alps

Unes 500 persones assisteixen al minut de silenci de davant l'ajuntament d'Olot
Unes 500 persones assisteixen al minut de silenci de davant l'ajuntament d'Olot | Martí Albesa
Andreu Oliveras
25 de març del 2015
Actualitzat el 01 d'abril a les 18:20h

Unes 500 persones assisteixen al minut de silenci de davant l'ajuntament d'Olot. Foto: Martí Albesa


Mig miler de persones s'han concentrat poc abans de les dotze del migdia al davant de l'ajuntament d'Olot per mostrar el seu suport als familiars de les tres veïnes de la ciutat mortes en la tragèdia aèria dels Alps francesos. Ha estat un acte senzill, breu, però amb una forta càrrega emocional entre els assistents. Les tres víctimes eren persones fortament implicades en la vida olotina i en l'acte no hi han faltat membres d'algunes de les entitats i associacions on col·laboraven com Òmnium Garrotxa i la penya AOAPIX. 

Entre els assistents, al costat de l'alcalde de la ciutat, hi havia el vidu d'una de les noies. La seva arribada ha deixat a molts dels presents amb un nus a la gola i quan ha acabat el minut de silenci han estat molts els qui li han anat a donar el condol, així com el familiar d'una altra de les noies desaparegudes. 

L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, ha pronunciat l'únic discurs expressant verbalment la "tristesa de la ciutat". El minut de silenci ha acabat un fort aplaudiment de suport als amics i parents de les tres veïnes d'Olot que volaven cap a Düsseldorf amb l'Airbus A-320. Exalcaldes de la ciutat i representants de totes les forces polítiques s'han aplegat al Firalet d'Olot. 

Tots els actes suspesos fins dissabte

La ciutat seguirà amb el dol oficial fins divendres a les dotze de la nit. S'han suspès tots els actes programats durant aquests tres dies i també el concert d'homenatge al grup Xucu-Pà previst per dissabte a la nit. Al balcó de l'ajuntament oneja la bandera d'Olot amb un crespó negre en senyal de dol.
 

Autoritats i familiars de les víctimes presidien el minut de silenci d'Olot. Foto: Martí Albesa
 

Arxivat a