Alejandro Valverde guanya a l'esprint la segona etapa de la Volta amb final a Olot

El ciclista del Movistar, un dels favorits a la victòria final, sorprèn en una etapa marcada pel mal temps | Dijous, la quarta etapa tornarà a la comarca

Alejandro Valverde, guanyador a Olot
Alejandro Valverde, guanyador a Olot | Martí Albesa
Redacció NacióLaGarrotxa.cat
24 de març del 2015
Actualitzat el 31 de març a les 16:20h

Alejandro Valverde, guanyador de la segona etapa de la Volta Catalunya Foto: Martí Albesa


El murcià Alejandro Valverdre s'ha imposat a l'esprint de la segona etapa de la Volta Catalunya amb final a Olot. La jornada, amb una meteorologia desfavorable, ha estat marcada pels problemes en la realització televisiva que han impedit l'emissió en directe per Esport 3 i també per la tragèdia aèria als Alps, amb tres veïnes d'Olot entre les víctimes. En aquest sentit s'ha decidit reduir a la mínima expressió la cerimònia de lliurament de premis. La ronda ciclista tornarà a passar per la comarca dijous en la quarta etapa reina, entre Tona i la Molina.

L'escapada de la jornada l'han protagonitzat Tom Stamsnijder, Giant Alpecin, Sam Bewley, Tsgabu Grmay i el mallorquí Lluís Maria Bonet. Han estat caçats a només sis quilòmetres de la meta quan el gran grup –partit en quatre- es disposava a entrar a Olot. Valverde, un dels favorits a la victòria final, ha aprofitat que el pilot era reduït per disputar l'esprint, guanyar l'etapa i sumar deu segons de marge respecte la resta de corredors importants. El polonès Maciej Paterski, guanyador de la primera etapa, continua líder.

Alejandro Valverde, guanyador de la segona etapa de la Volta Catalunya Foto: Martí Albesa


La Volta travessa tota la Garrotxa

Els primers ciclistes han entrat a la Garrotxa a quarts de tres a Les Planes d'Hostoles, provinents de Santa Coloma de Farners i Mataró. Més de 200 participants han recorregut la C-63 travessant Sant Feliu de Pallerols i passant pel túnel de Sant Esteve d'en Bas. Tot seguit, han passat per les Preses camí d'Olot. A continuació, el gran grup ha marxat cap a Santa Pau, Mieres i Banyoles, des d'on tornaran altra vegada cap a Olot a través de Besalú. Després de passar Argelaguer, els ciclistes pujaran a Tortellà i Montagut –on hi ha un port de tercera categoria-, des d'on baixaran a Castellfollit de la Roca, Begudà i altra vegada faran camí cap a Olot on acabaran la segona etapa, de 191,8 quilòmetres. El final d'etapa està situat a l'avinguda de Santa Coloma.

Alberto Contador, en plena segona etapa de la Volta. Foto: Martí Albesa


Dijous, les bicicletes tornen a la Garrotxa

Dijous, les bicicletes recorreran de nou la Garrotxa. La quarta etapa de la Volta, amb un total de 110 quilòmetres, arrencarà a Tona (Osona) i acabarà a la Molina (Ripollès). Entremig travessarà també la nostra comarca. Els ciclistes arribaran pel coll de Bracons al voltant de la una del migdia i passaran per Sant Esteve d'en Bas, les Preses i Olot, des d'on marxaran cap a La Molina. En el cas d'Olot el recorregut passarà per l'avinguda de Girona, passeig de Barcelona, plaça Clarà, carrer Pare Roca i l'avinguda Sant Joan de les Abadesses fins a enfilar la carretera de la Cantina.

Tant durant el dimarts com durant el dijous, els carrers i carreteres per on passa la Volta quedaran tallats al trànsit des de 25 minuts abans que comencin a passar les bicicletes i no es tornaran a obrir fins que hagi passat l'últim dels ciclistes i el vehicle oficial que tanca la comitiva. A més, dimarts durant tot el dia estarà tallada l'avinguda de Santa Coloma per tal de muntar la meta i tota la infraestructura de l'arribada. L'ajuntament d'Olot recomana als ciutadans que busquin rutes alternatives, sobretot de cares a dimarts quan la ciutat quedarà partida per la meitat en l'hora de sortida de les escoles. 

El gran grup de La Volta Catalunya, a Santa Pau Foto: Martí Albesa


Setè cop que la Volta Catalunya acaba a Olot

No és el primer cop que la volta passa per la comarca. L'any passat, per exemple, la tercera etapa anava de Banyoles a La Molina i va creuar Mieres, Santa Pau i Olot. L'endemà, en l'etapa entre Alp i Vallter2000, les bicicletes van passar per Olot, Castellfollit de la Roca i Montagut i Oix. Per veure un final d'etapa a la ciutat d'Olot cal remuntar-se al 1992, abans la Volta Catalunya també hi havia acabat el 1941, 1942, 1965, 1983 i 1995.
   

Mapa i horaris detallats etapa 2

Mapa i horaris detallats etapa 4

 

L'escapada de l'etapa, a Santa Pau Foto: Martí Albesa


Galeries de fotos Volta Catalunya 2015

Fotos de la Volta Catalunya 2015 a Santa Pau i Olot (Martí Albesa)


Galeries de fotos Volta Catalunya 2014

Fotos del pas per Camprodon-Volta Catalunya 2014 (Ajuntament de Camprodon)