El Centre de Distribució d'Aliments frena l'augment de la demanda

El 2014, a la Garrotxa es van repartir 3.682 cistelles, 296 més que l'any anterior | Un gruix important de les 729 famílies ateses no aconsegueixen sortir de la pobresa

Voluntaris classificant els aliments recollits al Gran Recapte del novembre
Voluntaris classificant els aliments recollits al Gran Recapte del novembre | Martí Albesa
Andreu Oliveras
26 de febrer del 2015
Actualitzat a les 17:07h

Voluntaris classificant els aliments recollits al Gran Recapte del novembre. Foto: Martí Albesa


Els responsables del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa han notat que el 2014 es va frenar per primera vegada l'augment de persones que necessitaven l'ajuda del Centre de Distribució d'Aliments. Si bé van créixer un 7% les famílies ateses, arribant a un total de 729, l'augment ha estat inferior al dels anys precedents.

Així, l'any passat, a la comarca es van repartir 3.682 cistelles de menjar i productes bàsics, 296 més que el 2013. Un dels problemes amb què es troben és que hi ha un grup de gent que no aconsegueix sortir de la situació de pobresa i sobreviu gràcies a l'ajuda del centre. Per això, com explica el president de Càritas Garrotxa, Carles Oller, "el màxim esforç és en posar l'accent als programes laborals" per tal que aquestes persones trobin feina i puguin tornar a valdre's per elles mateixes.

100.000 euros pel Centre de Distribució d'Aliments

Ahir, el Consorci d'Acció Social de la Garrotxa, format per l'ajuntament d'Olot i el Consell Comarcal, va signar el conveni mitjançant el qual aportarà 100.000 euros al Centre de Distribució d'Aliments aquest 2015. A més, es compromet a incrementar la partida si han fet curt i s'ha exhaurit el pressupost abans d'arribar a finals d'any.

Per la presidenta de Creu Roja Garrotxa, Montse Canet, el conveni és important perquè "el consorci agafa de la mà les entitats més rellevants de la comarca i les posa a treballar en una mateixa direcció". Creu Roja aportarà els paquets d'alimentació infantil i mobilitzarà els seus voluntaris perquè col·laborin amb la causa.

Falten voluntaris

El president de Càritas Garrotxa ha aprofitat per fer una crida de voluntaris que vulguin dedicar unes hores de la setmana a treballar pel Centre de Distribució d'Aliments. Actualment ja hi ha una trentena de persones que hi dediquen el seu temps lliure, però encara en falten més.

L'alcalde d'Olot i president del Consorci d'Acció Social, Josep Maria Corominas, vol deixar clar que "el mite que hi ha gent que viu de les ajudes no és veritat i qui les demana és perquè les necessita".
 

Actualment el Centre de Distribució d'Aliments té uns 30 voluntaris però en necessita més. Foto: Martí Albesa