Olot.doc arriba als deu anys amb rècord de documentals presentats

La mostra ha rebut 457 originals, dels quals en projectarà 21 | «Ciutat Morta», «Good Night Sarajevo» i «Sacro Gra» són alguns dels títols que es podran veure del 12 al 15 de març

Andreu Oliveras
25 de febrer del 2015
Actualitzat a les 20:00h
990_1424798641_ciutat_morta
990_1424798641_ciutat_morta


L'Olot.doc arriba a la desena edició amb més força que mai. La Mostra Internacional de Documentals ha rebut aquest any 457 originals que volien ser exposats a la capital de la Garrotxa, xifra que suposa un 61% més que l'any passat. D'aquests, l'organització ha escollit 21 títols, entre els quals hi ha el polèmic Ciutat Morta i el guanyador del Lleó d'Or a la Mostra de Venècia, Sacro Gra

Precisament Ciutat Morta és el treball escollit per obrir la mostra el proper 12 de març, amb la presència del seu director Xapo Ortega. S'avança un dia l'inici de l'Olot.doc, però es manté el divendres com jornada inaugural amb Good Night Sarajevo, sobre la història d'un periodista que cada dia lluitava des de la ràdio per allunyar els seus oients per uns moments de la guerra de Bòsnia. 

Dissabte és el dia en què es concentren més projeccions, tant al teatre dels Catòlics com als Cines Olot. Serà el torn de La guerra contra las mujeres, amb el testimoni de dones que pateixen violència sexual enmig de les guerres. També es podrà admirar ¿Abandonado?,  un viatge pels llocs abandonats d'Europa, i Glance Up, la història d'un noi que fa 98 centímetres i vol jugar a bàsquet. 

També dissabte, dins el cicle Local.doc que recull treballs fets per garrotxins, l'organització ha programat Submergit o volant, la història d'un disc gravat en solitari dins una furgoneta. Marc Planagumà presentarà Luis Herrera, una vida de lluita...per les persones, que narra la trajectòria d'aquest activista social. A la tarda s'estrenarà la cinta 700 anys anant a Fira. Història de la Fira de Sant Lluc d'Olot, dirigida per Eduard Miguel. 


Diumenge, les projeccions continuaran amb El gran simulador, un homenatge al mag argentí recentment desapregut René Lavand. Yolanda Pividal presentarà De cometas y fronteras, al voltant de quatre nens que viuen i treballen a la frontera entre Mèxic i els Estats Units. També hi haurà lloc per 50 años de vergüenza, sobre el medicament de Talidomida, i Sacro Gra, guanyador del Lleó d'Or a Venècia. La mostra acabarà amb One minute for conductors: més de 130 joves d'arreu del món que competeixen al concurs internacional de directors d'orquestra de Trento. 

Celebració del desè aniversari

Per celebrar el desè aniversari de la mostra, l'Olot.doc ha decidit treure la pantalla al carrer. Durant tot el dissabte, projectarà de manera ininterrompuda un documental de 12 minuts de durada a l'aire lliure. L'aniversari, a més, també es farà palès en una exposició a la sala El Caliu del Centre Catòlic i una altra al vestíbul dels Cines Olot que repassen els 153 títols projectats i les vivències viscudes al llarg de les diferents edicions de l'Olot.doc. El divendres 13 de març a dos quarts de vuit del vespre, el Pim Pam Pum Foc també ha preparat un espectacle de celebració. 

A part, l'Olot.doc porta l'exposició Tossudament...relat del procés català, a l'Hospici, Can Trincheria i la seu d'Òmnium, amb fotografies de les últimes tres Diades de Catalunya i el 9-N. 
 

Programació detallada de l'Olot.doc

Arxivat a