Primera mostra a la Garrotxa de cinema de muntanya

17 entitats de la comarca s'uneixen en l'organització

Andreu Oliveras
20 de febrer del 2015
Actualitzat el 26 de febrer a la 13:27h
Presentació de Vivim Muntanyes
Presentació de Vivim Muntanyes | A. O.

Presentació de la primera mostra de cinema Vivim Muntanyes. Foto: Andreu Oliveras


Vivim Muntanyes és la primera mostra de cinema muntanyenc que es fa a la Garrotxa. L'organitzen 17 entitats de la comarca relacionades amb la muntanya, ja sigui a través de l'esport extrem, l'excursionisme o els aplecs. Com explica Pere Gelis, un dels organitzadors de la mostra, "vol ser un punt de trobada on veure allò que es fa a altres llocs". 

La mostra durarà dos divendres. Avui, a dos quarts de vuit del vespre a l'Orfeó Popular Olotí, projectaran el documental Travessa dels Pirineus amb esquís. El proper divendres dia 27 de febrer, a les nou del vespre al mateix lloc, serà el torn de dues pel·lícules premiades al festival de Cinema de Muntanya de Torelló: Vigia i Valley Uprising

Per Pere Bahí, un altre dels organitzadors de la mostra, es tracta de reunir "gent que ens ho passem bé anant a la muntanya". Vivim Muntanyes té diversos objectius més enllà de veure les projeccions. Per una banda vol servir per omplir d'activitats els mesos d'hivern, quan a la Garrotxa es programen pocs actes. A més, també vol posar en contacte a tota aquella gent que organitza esdeveniments relacionats amb la muntanya i que moltes vegades no es coneixen entre ells.