El ple d'Olot mostra el rebuig a fer pagar l'impost de societats a les associacions

Tots els grups a excepció del PP voten a favor d'una moció que reclama que les entitats sense ànim de lucre estiguin exemptes fiscalment

Andreu Oliveras
20 de febrer del 2015
Actualitzat el 27 de febrer a les 17:40h
Vint dels vint-i-un regidors de l'ajuntament d'Olot han mostrat el rebuig frontal a la nova mesura que obliga a les entitats sense ànim de lucre a pagar l'impost de societats. L'única regidora del Partit Popular s'ha quedat sola defensant la mesura. La votació ha estat fruit de la moció presentada pel PSC per, en paraules del seu regidor Jaume Mir, "donar el suport al gran nombre d'entitats i associacions de la ciutat que han manifestat el seu desacord amb la modificació d'una llei que havia anat funcionant al llarg dels anys".

Fins ara, les entitats sense ànim de lucre estaven exemptes a a pagar l'impost de societats sempre i quan els seus ingressos no superessin els 100.000 euros anuals. A partir de l'entrada amb vigor de la modificació del 28 de novembre, totes les entitats i associacions sense ànim de lucre hauran de pagar l'impost sense excepció. La mesura afecta a clubs esportius, associacions culturals i AMPES entre molts altres col·lectius. 

"Un atac directe al món associatiu català"

Josep Berga, de Convergència i Unió, s'ha mostrat bel·ligerant contra la iniciativa impulsada per Montoro ja que considera que afecta especialment al país:"Ni a Múrcia ni a Canàries no els ha fet pessigolles, això és un atac directe al món associatiu català". Tant ERC com PxC també s'han posat al costat de les entitats, que veuen com a partir d'ara estan obligades a tributar a Hisenda.

Júlia Sala ha volgut rebaixar la tensió argumentant que el ministre d'Hisenda ha anunciat que esmenarà la llei per tal que les entitats sense ànim de lucre que facturin menys de 50.000 euros anuals estiguin exemptes de pagar impostos. 

 
Arxivat a