Algueró i Rigall ensenyen a crear capgrossos als alumnes del Malagrida

Alumnes de cinquè fan els quatre caps de la faràndula de l'escola

Andreu Oliveras
25 de febrer del 2015
Procés de construcció
Procés de construcció | A. O.

Alumnes de l'escola Malagrida, en el procés de construcció dels capgrossos. Foto: Andreu Oliveras


Des de principis d'any, els alumnes de l'escola Malagrida es traslladen dos dies la setmana a les instal·lacions de l'Escola Municipal d'Expressió per construir els futurs capgrossos del centre. Ho fan seguint les pautes de dos experts en la construcció de peces de la faràndula: en Tavi Algueró i l'Àngel Rigall. Durant dos mesos, els alumnes de cinquè del Malagrida hauran participat de tot el procés. 

L'objectiu, com explica el director de l'escola, Jordi Ferrarons, és "que els alumnes coneguin la part creativa d'un element de la Faràndula". Un objectiu que també comparteix l'artista i director de l'EME, Tavi Algueró: "Pedagògicament és molt interessant, els nens estimen molt la faràndula, però no saben com es crea". 

Perquè coneguin doncs com es crea, els alumnes han començat la feina ajudant a modelar els caps en fang, seguint els esbossos fets per en Tavi i l'Àngel. Després d'embolicar-lo amb paper d'alumini, els nois i noies l'han cobert amb dues capes de cartró pedra. Un cop sec, el següent pas va ser tallar el cartró i treure tot el fang. Llavors tocava unir les dues meitats i ara es troben en l'última fase, la de pintar els caps. 

Grups reduïts

Durant aquest temps, cada dimecres i cada divendres un grup d'alumnes de cinquè de primària es desplaçaven a l'Escola Municipal d'Expressió per participar del projecte. Degut a les limitacions tan d'espai com per treballar correctament, es dividia cada classe en dos grups. Així, una setmana hi anaven un dia la primera meitat d'una classe de cinquè i l'altre dia la primera meitat de l'altre grup. La setmana següent els qui havien marxat a fer els capgrossos es quedaven a l'escola i viceversa.

L'escola té previst presentar els capgrossos la propera diada de Sant Jordi. De moment, manté en secret a quins personatges representen i quina història hi ha al darrera.  
Arxivat a