El RACC aprova amb un 6 i tres estrelles el vial Sant Jordi d'Olot

En un estudi critica l'elevat pas de camions, l'estat de les voreres i la manca d'il·luminació de la via

El vial Sant Jordi, analitzat a fons pel RACC
El vial Sant Jordi, analitzat a fons pel RACC | Martí Albesa
Redacció NacióLaGarrotxa.cat
17 de febrer del 2015
Actualitzat el 26 d'abril a les 17:55h

L'elevat pas de camions és una de les crítiques al vial Sant Jordi. Foto: Martí Albesa


El RACC aprova amb un 6 sobre 10 el vial Sant Jordi d'Olot i li dóna tres de les cinc estrelles del rànquing de travesseres urbanes. En un estudi fet públic avui li critica sobretot l'elevat pas de camions que ha de suportar la via. A més, també destaca com a negatiu el fet que no disposi de cap carril bici ni tampoc de l'equipament adequat a les parades de bus. El RACC considera millorable l'amplada i la continuïtat de les voreres ja que asseguren que és un obstacle per una bona mobilitat dels vianants. L'estudi també suspèn la il·luminació del vial Sant Jordi ja que la troba insuficient.

Dels diversos punts analitzats, on treu millor nota el vial és en l'apartat d'adequació urbana, que se'l puntua amb un 8,6. Els experts consideren molt positiu els elements de mobiliari urbà que hi ha instal·lats al llarg dels tres quilòmetres i mig de travessera. En l'apartat de seguretat viària el vial treu un 6,7 i en la mobilitat es queda amb un 5,4.

L'estudi conclou que un cop estigui feta la variant d'Olot, el vial Sant Jordi hauria de millorar considerablement la seva puntuació. De les 13 travesseres urbanes que ha analitzat el RACC, l'olotina és la segona que treu millor nota, només superada per la travessera d'Altafulla amb quatre estrelles.
 

Estudi detallat sobre l'estat del vial Sant Jordi

Arxivat a