Olot vol continuar essent la fàbrica dels pessebres del país

El 7 i 8 de març es duran a terme unes jornades per posar en contacte els tallers de sants amb els artesans del pessebre

Redacció NacióLaGarrotxa.cat
14 de febrer del 2015
Actualitzat el 24 de febrer a les 18:25h

Un dels diorames de la Mostra de Pessebres d'Olot que es fa per Nadal. Foto: Martí Albesa


Olot vol reivindicar-se com a capital del pessebre. Històricament, la capital de la Garrotxa exportava figures fabricades als tallers de Sants de la ciutat arreu de l'Estat. De fet, molts dels pessebres monumentals que per Nadal s'exposen a les diferents poblacions han estat fets a Olot. 

Per tornar a posicionar-se com a productora pessebrística, organitzen pel 7 i 8 de març unes jornades que volen ser un espai de trobada entre els principals tallers de sants de la comarca i els artistes i artesans pessebristes d'arreu. Un dels objectius, segons el regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, és que "els tallers de sants recuperin els guixos i motlles tradicionals i puguin rebre encàrrecs de les associacions de pessebres de Catalunya i l'Estat Espanyol". 

Atreure públic especialitzat

Es tracta d'unes jornades de caràcter tècnic, pensades per un públic especialitzat. Entre els atractius hi ha, segons l'historiador d'art Xavier Palomo, que "es podran veure per primera vegada amb detall, les peces més representatives de la col·lecció Renart del Museu dels Sants, amb peces de Ramon Amadeu".  

La Jornada Olot 100% Pessebrista començarà el dissabte 7 de març a les 11 del matí, amb una conferència  sobre la iconografia del pessebre a càrrec de Xavier Palomo. Seguidament, els assistents faran una visita guiada pel Museu dels Sants amb les explicacions del director de la institució. A la tarda, de 4  a 6, serà el moment d'exercir de punt de trobada entre productors i compradors, que finalitzarà amb una visita guiada al pessebre de la casa-Museu Trincheria. Finalment, diumenge, els participants podran visitar el taller d'Ester Font i Laura Baldrich i el museu parroquial de l'església de Sant Esteve d'Olot.  
 
 
Arxivat a