La PAH contra la venda d'hipoteques de Catalunya Caixa a un fons voltor

Arreu del país, aquest matí s'han fet accions davant les oficines del banc | A la Garrotxa, la plataforma coneix el cas de 4 famílies que a partir d'ara han de pagar la hipoteca a Blackstone

Andreu Oliveras
11 de febrer del 2015
Actualitzat a les 18:49h
Una cinquantena de persones han protestat aquest matí a Olot
Una cinquantena de persones han protestat aquest matí a Olot | Andreu Oliveras

Protesta de la PAH davant la seu de Catalunya Caixa a Olot. Foto: Andreu Oliveras


Una cinquantena de persones de la PAH Garrotxa s'han manifestat aquest matí davant les seus de Catalunya Caixa i el BBVA a Olot. Se sumen a una acció que s'ha repetit a diverses ciutats d'arreu del país. Protesten pel fet que Blackstone, un fons voltor, hagi comprat el 90% de les hipoteques impagades de Catalunya Caixa, un banc rescatat amb diners públics i que el juliol va ser comprat pel BBVA.

La PAH té constància de quatre famílies de la Garrotxa que han vist com d'un dia per l'altre els reclamava Blackstone el deute hipotecari. Com explica Nyuma Krubally, membre de la PAH Garrotxa, el problema és que el fons no té cap oficina a Olot ni enlloc del país i, per tant, els és impossible renegociar el deute. La Plataforma també es queixa pel fet que si bé el fons voltor ha comprat aquestes hipoteques per un 18% del seu valor, en reclama el 100% del cost als afectats.

La PAH Garrotxa gestiona més de 100 casos

Actualment, la PAH gestiona els casos d'un centenar de famílies de la comarca. Bankia és el banc que suma més casos. De fet, la plataforma es reuneix contínuament amb l'entitat per desencallar la situació d'una quinzena de famílies que es troben en situació crítica. Els afectats es queixen que les negociacions avancen poc i posen d'exemple que als últims dos mesos i mig només han aconseguit solucionar un cas.
 

Una cinquantena de membres de la PAH s'han manifestat davant Catalunya Caixa. Foto: Andreu Oliveras

Arxivat a