Ferrés, Calzada, Cañada i el setmanari «La Comarca», candidats a ser cremats

La Greda i l'Assemblea de Joves de la Garrotxa organitzen el sisè Carnestoltes Popular el divendres 20 de febrer | Denuncien que no ho poden fer el dissabte perquè el CIT "monopolitza" els dos espais tancats d'Olot

Andreu Oliveras
10 de febrer del 2015
Actualitzat el 11 de febrer a les 11:30h

Presentació del Carnestoltes Popular 2015. Foto: Andreu Oliveras


La Greda i l'Assemblea de Joves de la Garrotxa ja tenen a punt la sisena edició del Carnestoltes Popular i obren el període per votar quin dels quatre candidats serà cremat durant la festa. Els nominats aquest any són quatre: el regidor Josep Ferrés, responsable del pla d'usos del Firal que prohibeix cuinar i fer festes més enllà de la mitjanit; el setmanari La Comarca perquè segons els organitzadors "no és del tot rigorós"; l'exalcalde d'Olot i expresident de Caixa de Girona, Arcadi Calzada; i el president d'Unió a Girona, Joan Cañada.

La votació es pot fer a través del web de La Greda, on hi ha una breu explicació dels motius pels quals cadascun dels candidats per ser cremat. A més, els organitzadors fan dues mencions especials. La primera a Plataforma per Catalunya, que ja els han cremat dues vegades "però ells sempre s'ho mereixen", assegura Laura Canalias de La Greda. La segona menció és per la Policia Municipal d'Olot per retirar l'urna del multireferèndum. La crema serà el divendres 20 de febrer a les vuit del vespre al Firal.

La festa continuarà a les 12 de la nit a l'interior de la sala El Torín. Començarà el grup Pa de Kilo, format per dos cantants de rap de la Garrotxa: Previo i Hask. A la una de la nit, tocarà el cantautor Miquel del Roig i a les tres de la matinada dos DJs de l'Alta Garrotxa, Yeti i Sherpa, posaran la música a la pista. Les entrades costen 4 euros anticipades i 5 euros a taquilla.

Denuncien que el CIT monopolitza la festa

La Greda ha hagut de traslladar els actes al divendres davant la impossibilitat de realitzar-los al dissabte. Laura Canalias, membre del col·lectiu, expressa el malestar amb el fet que aquest any el Centre d'Iniciatives Turístiques els ha pres la sala i l'ajuntament no els ha ofert cap altre espai alternatiu: "El CIT monopolitza els dos espais, el Pavelló Firal i la Sala El Torín". "Per nosaltres el perfecte és fer-ho al carrer, però les restrictives normes ens afecten".

Des de la seva creació, el Carnestoltes Popular sempre l'havien celebrat a l'aire lliure, però l'any passat el van haver de portar dins la Sala El Torín ja que el consistori no els va donar el permís necessari per fer l'activitat a l'exterior. A les dues de la nit ja havien exhaurit les més de 700 entrades que permet la capacitat del Torín i en determinats moments l'exterior de la sala estava igual de ple que l'interior.
 

Crema del rei en anteriors edicions del Carnestoltes popular de la Greda. Foto: Greda

Arxivat a