La Garrotxa apareix al Catàleg del Paisatge de les comarques de Girona

L'Observatori del Paisatge l'ha presentat a Banyoles

Redacció
09 de febrer del 2015
Actualitzat a les 12:02h

Presentació del Catàleg del paisatge de les Comarques Gironines. Foto: Observatori Català del Paisatge


L'Observatori del Paisatge de Catalunya, amb seu a Olot, presenta el Catàleg de Paisatge de les comarques gironines. El llibre identifica un total de 26 unitats de paisatge, una mostra de la diversitat en aquest àmbit al conjunt de Catalunya. "Pocs països tan petits tenen una varietat tan rica i heterogènia de paisatge ja que n'hi ha fins a 135", afirma el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, en l'acte de presentació celebrat a Banyoles.

Pel director de l'Observatori del Paisatge, Joan Nogué, el llibre és una "autèntica obra de país". "No és tan sols un estudi acadèmic que es queda en un calaix sinó que l'acaba aprovant un conseller i, per tant, té valor normatiu". A més, assegura que les aplicacions estan superant les previstes –en l'àmbit del planejament territorial urbanístic- i serveixen també a nivell local, turístic, cultural i, fins i tot, transfronterer.

Anàlisis de la plana de la Vall d'en Bas

El catàleg divideix l'àrea de les comarques gironines en 26 unitats i proposa objectius específics per a cadascuna d'elles com per exemple la plana de la Vall d'en Bas. El document posa èmfasi en la necessitat de preservar la viabilitat de les explotacions rurals i la seva fesonomia, així com en restaurar els espais de ribera i garantir que continuïn les formes de construcció tradicionals. El llibre també parla de l'àrea urbana de Girona o el litoral de la demarcació.

La publicació ha estat possible gràcies a un conveni signat entre el Departament de Territori i Sostenibilitat i la Diputació de Girona per editar i imprimir vuit-cents exemplars del Catàleg. Es tracta del quart catàleg que es publica després dels de les Terres de Lleida, el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

Desè aniversari de l'Observatori

L'Observatori del Paisatge de Catalunya celebra el 2015 el seu desè aniversari. Per aquest motiu ha organitzat el programa d'activitats 10+10 consistent en deu activitats relacionades amb el paisatge: conferències i xerrades, projecció de documentals, un concert del desè aniversari i un acte institucional sobre deu anys de polítiques de paisatge a Catalunya i quinze del Conveni europeu del paisatge, entre altres. A Twitter, les activitats del 10+10 s'apleguen a l'entorn de l'etiqueta #catpaisatge10anys.
Arxivat a