La Fira del Fajol aplega prop de 3.000 visitants

La desena edició del certamen porta 28 parades amb productes fets amb fajol

Les farinetes, un dels plats de la fira
Les farinetes, un dels plats de la fira | M. A.
Redacció NacióLaGarrotxa.cat
09 de febrer del 2015
Actualitzat a les 10:05h

A la Fira del Fajol de Batet es podien degustar les populars farinetes. Foto: Martí Albesa


Prop de 3.000 persones van passar aquest diumenge pels paratges de Can Frontana, a Batet de la Serra, per visitar la desena Fira del Fajol. Creada amb l'objectiu de promocionar aquest conreu típic de les valls d'Olot, any rere any la fira ha anat creixent. 28 de les 50 parades d'aquest any venien productes elaborats amb fajol, ja siguin les populars farinetes o innovacions d'aquest 2015 com els macarrons.

El fajol es tracta d'un conreu molt especial, que necessita unes condicions meteorològiques concretes per créixer i poder-se recol·lectar. Per això, actualment només hi ha tres o quatre productors que es dediquen al seu cultiu. En canvi, sí que s'hi ha sumat de manera més majoritària els restaurants de la comarca que han incorporat aquest producte sense gluten a la seva carta. "El fajol era un conreu que estava oblidat, però gràcies a la fira i la restauració s'ha recuperat", explica la presidenta de l'associació Amics del Fajol, Carme Plana.

Al llarg de tot el dia hi va haver demostracions d'oficis tradicionals i degustacions de plats creats pel col·lectiu Cuina Volcànica amb el fajol entre els seus ingredients. A més, aquest any s'ha repetit el concurs de coques casolanes de fajol. La nota musical la van posar els Bastoners i Grallers d'Olot i els Ministrers de l'Escola de Música, que s'encarregaven de fer sonar el ball del gegant Batoies.
 

El ball d'en Batoies, el gegant de Batet de la Serra, va ser un dels actes de la Fira. Foto: Martí Albesa

Arxivat a