La vuitena Fira del Farro atrau prop de 4.000 visitants

La Vall de Bianya consolida l'esdeveniment dins el calendari de fires de la comarca

La Fira, instal·lada a Hostalnou
La Fira, instal·lada a Hostalnou | M. A.
Redacció NacióLaGarrotxa.cat
02 de febrer del 2015
Actualitzat a les 9:21h

Unes 4.000 persones segons l'organització tornen a passar per la Fira del Farro. Foto: Martí Albesa


La vuitena edició de la Fira del Farro torna a atraure fins a la Vall de Bianya 4.000 visitants, segons les xifres donades per l'organització. Com explicava David Darné, organitzador de la fira, l'objectiu és "que la gent conegui el farro, conegui la Vall de Bianya, ens visiti i passi un matí en família".

La fira va néixer el 2008, entre altres motius, per tal de recuperar el farro, un producte típicament garrotxí que amb els anys s'havia anat perdent. Molts només el recordaven de la sopa de farro. "Hem aconseguit en aquests vuit anys que la imatge del Farro que tothom associava a un sol plat ara tingui més possibilitats". 

El gruix d'activitats de la fira es va concentrar diumenge al matí a l'esplanada d'Hostalnou, amb diverses parades i tallers. A 3/4 d'1 del migdia, el gegant Farrus Tremendus va estrenar el seu ball compost pel Quartet de Bianya. Els actes però ja havien començat el dissabte amb les conferències d'Esteva Ayats i Xevi Plujà i el sopar-tastet de Farro, on es van poder degustar 17 plats diferents.
 

La Vall de Bianya es bolca en l'organització de la vuitena Fira del Farro. Foto: Martí Albesa