Josep Ferrés: El Nucli Antic no pot ser «el Festòdrom de la ciutat»

El ple tomba per unanimitat les al·legacions que 20 entitats presentaven al Pla d’Usos del Firal | Els grups sí que accepten considerar la Cavalcada de Reis una excepció

Els grups prioritzen el descans dels veïns del Firal a les propostes de les entitats
Els grups prioritzen el descans dels veïns del Firal a les propostes de les entitats | Martí Albesa
Andreu Oliveras
30 de gener del 2015
Actualitzat el 28 de maig a les 16:38h

El regidor Josep Ferrés ha defensat el redactat del Pla d'Usos del Firal. Foto: Martí Albesa


De res han servit les al·legacions presentades per una vintena d'entitats en contra del Pla d'Usos del Firal. El Ple Municipal no està d'acord en permetre cuinar al Passeig d'en Blay ni tampoc acceptar que hi hagi cada trimestre una festa que acabi a les cinc de la matinada. Tots els grups amb representació al consistori han votat a favor del redactat del pla, que consideren que comptabilitza les activitats d'oci amb el descans dels veïns, que creuen que ja aguanten prou durant les hores de diürnes i també les nits de les Festes del Tura.

"El Pla d'Usos del Firal no va contra ningú sinó a favor de la convivència", expressava el portaveu d'ERC, Pere Gómez, davant d'una sala de plens amb abundant presència de representants de les entitats entre el públic. Mercè Traveria, del PSC, tot i desestimar les al·legacions, sí que emplaçava a l’'equip de govern a "buscar espais per cedir a les entitats per fer-hi activitats gratuïtament".

El PP demana prohibir cuinar a les barraques de Festes del Tura

Més contundent es mostrava el regidor de Serveis Urbans, Josep Ferrés, que afirmava que "revitalitzar el Nucli Antic no passa perquè sigui un barri on tot està permès ni sigui el Festòdrom de la ciutat". Ignasi Mulleras, de Plataforma per Catalunya, considera que "aquest tipus de pseudofestes que acaben a altes hores de la nit, amb fums de menjar i fums d'altres coses, no forma part del model de ciutat ordenat i cívic que defensem".

Júlia Sala encara anava més enllà. La regidora del PP creu que hi ha un tracte de favor cap a les barraques de les Festes del Tura i que si normalment no es pot cuinar tampoc s'hauria de permetre per aquelles dates: "Jo penso que també s'hauria d'anar parlant de què s'ha de fer amb les barraques de les Festes del Tura, de si cal que portin els entrepans fets".

Els Reis de l’Orient sí que són una excepció

L'al·legació presentada pel Centre Catòlic sí que l'han considerada oportuna i el redactat del pla recull ara que "excepcionalment, determinades activitats culturals i socials com la Cavalcada de Reis, poden sobrepassar el límit horari de finalització (24h) fixat com a criteri general per a la resta d’activitats que es realitzin al Firal".
 

Entitats i veïns omplien les butaques del públic de la sala de plens. Foto: Martí Albesa

Arxivat a