Els serveis de Salut Mental de la Garrotxa es traslladen al nou hospital

A partir del 3 de febrer prestaran els serveis a la zona de consultes externes del nou edifici del polígon de la Guardiola

Des de principis de gener l'hospital acull l'atenció a les drogodependències
Des de principis de gener l'hospital acull l'atenció a les drogodependències | Martí Albesa
Redacció NacióLaGarrotxa.cat
29 de gener del 2015
Actualitzat el 05 de febrer a les 17:27h

A partir de dimarts, l'hospital acollirà els servies de Salut Mental. Foto: Martí Albesa


El Centre de Salut Mental d'Adults i Infantojuvenil de la Garrotxa prestarà els seus serveis a la zona de consultes externes del nou Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa. El trasllat es farà entre demà i dilluns i a partir de dimarts funcionarà ja plenament des del nou edifici.

De fet, des de principis del mes de gener l'hospital ja acull els serveis d'atenció i seguiment de les drogodependències. L'any 2013, es van atendre 169 nous casos d'addiccions, l'alcohol (38,6%), el tabac (27,6%) i la cocaïna (18,6%) són els casos més freqüents.

El trasllat servirà per alliberar l'edifici del carrer de Castellà i Lloveras, a tocar de l'estació d'autobusos, que es reestructurarà i es destinarà íntegrament al Centre de Dia de Salut Mental. L'Institut d'Assistència Sanitària continuarà oferint el servei als dos edificis i hi treballaran els mateixos professionals que fins ara.

1.450 garrotxins atesos el 2013

L'any 2013, el Centre de Salut Mental d'Adults de la Garrotxa va atendre a 1.450 persones, el que equival al 3,2% de la població de la comarca. A un terç dels pacients se'ls va diagnosticar una depressió i un 27,3% dels atesos tenien un Trastorn Mental Greu, d'on destaca un 9,9% de casos de trastorn psicòtic. Pel que fa als menors d'edat, el 2013 van anar 592 persones al centre. Dèficit d'atenció (17,1% dels atesos) i trastorn alimentari (11,1%) són els casos més freqüents.
 

Des de principis de gener, l'edifici ja acull l'atenció a la drogodependència. Foto: Martí Albesa

Arxivat a