Integra i l'Escola d'Art s'alien per fabricar àligues de Sant Ferriol

Els usuaris del patronat elaboraran les figures amb paper maixé i les vendran a la seva botiga | Els alumnes d'escultura de l'Escola d'Art d'Olot han fabricat els motlles

Andreu Oliveras
24 de gener del 2015
Actualitzat el 30 de gener a les 19:22h
Integra i l'Escola d'Art, amb els motlles i les àligues
Integra i l'Escola d'Art, amb els motlles i les àligues | Andreu Oliveras

Alumnes de l'Escola d'Art i usuaris d'Integra, amb els motlles i les àligues. Foto: Andreu Oliveras


Els usuaris del patronat Integra volien fabricar reproduccions en miniatura de l'àliga del barri de Sant Ferriol, per vendre-les a la botiga. "La idea neix d'un encàrrec de l'associació de veïns del barri de Sant Ferriol", explica Marta Tombas, psicòloga d'Integra. Si bé van saber reproduir l'àliga en miniatura, el problema va venir a l'hora de crear un motlle per poder-ne fer diversos exemplars.

Per solucionar aquest pas han necessitat l'ajuda dels alumnes del Grau Superior d'Escultura de l'Escola d'Art d'Olot. A l'assignatura d'emmotllat i buidatge ho van treballar intensament, com un cas pràctic del programa del curs. Per Ruth Aisa, la seva professora, "calia fer un motlle amb un procés d'assecatge ràpid", per això van optar per dividir l'àliga amb dues meitats.

Un motlle que atén les necessitats dels usuaris

El motlle està dissenyat expressament perquè els usuaris del patronat hi puguin treballar còmodament, dotant-lo d'un major pes per evitar que es mogui i proporcionant-lo d'una capa que en facilita el desemmotllatge.

Un cop els alumnes tenen seques les peces les enganxen i les pinten manualment i tot seguit ja les poden vendre a la botiga. Els beneficis serveixen per finançar les activitats que duu a terme el patronat Integra que dóna servei a discapacitats intel·lectuals de la Garrotxa.
Arxivat a