La Fira del Fesol premia l'associació de cultivadors

Milers de persones passen per la fesolada de Santa Pau

Esgotats els tiquets per menjar fesols
Esgotats els tiquets per menjar fesols | M A
Redacció NacióLaGarrotxa.cat
19 de gener del 2015
Actualitzat a les 9:09h

Milers persones passen per la 25a Fira del Fesol de Santa Pau. Foto: Martí Albesa


Milers de persones passen per la vint-i-cinquena Fira del Fesol de Santa Pau, celebrada aquest cap de setmana. La plaça Major es va omplir de gom a gom per tastar els 16 plats elaborats amb els fesols collits aquesta tardor, a més de la degustació d'altres productes de la comarca. De fet, els tiquets per poder provar algun dels plats es van exhaurir ràpidament. Entre els assistents hi havia una convidada d'honor: la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals.

Casals va ser l'encarregada de fer el lliurement del Fesol d'Or, que sorprenentment va recaure a l'associació de cultivadors del fesol de Santa Pau. Se'ls reconeix la feina feta al llarg del quart de segle en la divulgació d'aquesta llegum pròpia de la Garrotxa i a la lluita per aconseguir que aquest 2015 els Fesols de Santa Pau obtinguin la Denominació d'Origen Protegit. En el discurs d'agraïment, president de l'associació, Lluís Sunyer, es va mostrar preocupat pel relleu generacional entre els cultivadors.

Per celebrar els 25 anys de la Fira, aquest cap de setmana van convidar a Santa Pau a la Fira del Farro de Bianya i a la Fira del Fajol de Batet de la Serra. Els actes van començar dissabte a la tarda amb una xerrada i una fesolada popular al pavelló.
 

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, convidada a la fira del fesol. Foto: Martí Albesa