Una trentena d'entitats reclamen un centre cívic a l'antic Sant Jaume

Volen que es destini part de l'antic hospital a despatxos i sales polivalents per les entitats i associacions d'Olot | Asseguren que crearien sinergies entre elles i dinamitzarien el centre de la ciutat

Andreu Oliveras
15 de gener del 2015
Actualitzat el 26 de novembre a les 11:49h
Reclamen convertir el Sant Jaume en un hotel d'entitats
Reclamen convertir el Sant Jaume en un hotel d'entitats | Andreu Oliveras

Representants d'algunes de les entitats que han firmat el manifest. Foto: Andreu Oliveras


A l'espera que l'ajuntament d'Olot presenti formalment la seva proposta amb les noves funcions que acollirà l'edifici de l'antic hospital Sant Jaume, les entitats no es queden de braços plegats i pressionen perquè hi tinguin un lloc. Una trentena d'associacions i entitats olotines han signat un manifest per reclamar el seu espai dins un gran centre cívic.

Com explica Martí Lleixà, portaveu de la coordinadora que les agrupa, reivindiquen "un espai perquè totes les entitats que ho vulguin estiguin a un sol lloc". La idea que tenen en ment és una sèrie de despatxos per a cadascuna d'elles i grans sales polivalents on puguin organitzar-hi tota mena d'activitats.

Aprofitar sinergies i dinamitzar el centre

Asseguren que volen aprofitar les sinergies que es poden crear entre elles, en agrupar-se totes sota un mateix sostre. A més, segons Lleixà, seria un ús que dinamitzaria el centre d'Olot: "Hi haurà moviment tots els dies de la setmana". Per això, els signants del manifest proposen la creació d'una comissió mixta entre entitats i ajuntament per definir com distribuir l'espai que ha quedat lliure al Sant Jaume.

El 17 de novembre, algunes d'aquestes entitats ja van presentar la proposta en una trobada oberta al públic sobre el pla d'usos de l'antic hospital. L'ajuntament va assegurar-los que en prenia nota, però no han vist cap més pas. Aposten per un model d'autogestió, on les mateixes entitats siguin qui es distribueixin els horaris d'utilització de les zones comunes, com asseguren que funciona a altres poblacions com Torelló.

Hotel d'entitats, històrica reivindicació olotina

La voluntat és que l'antic Sant Jaume es converteixi en l'Hotel d'Entitats, una vella reivindicació d'aquests col·lectius i que diversos partits han inclòs en els successius programes electorals. Actualment, l'ajuntament els cedeix diversos espais, com un local al Passeig d'en Blay i un altre al carrer Proa. Les entitats asseguren que no en tenen prou, ja que són moltes a compartir una mateixa sala i els toca uns poques hores a la setmana.
 

L'hospital de Sant Jaume està buit des del passat 17 de novembre. Foto: Martí Albesa

Arxivat a