La fesolada de Santa Pau fa 25 anys

16 restaurants de la comarca oferiran diumenge plats amb els fesols collits aquesta tardor

Andreu Oliveras
14 de gener del 2015
Actualitzat el 15 de gener a la 13:09h

Milers de persones es van reunir a la fesolada de l'any passat. Foto: Martí Albesa


Fa 25 anys que Santa Pau organitza la Fesolada en motiu de la fira de Sant Antoni. Aquest cap de setmana la vila medieval celebra el primer quart de segle de l'esdeveniment, amb les fires del Farro i del Fajol com a convidades.

L'acte central serà diumenge a les dotze del migdia a la plaça Major. 16 restaurants de la comarca oferiran plats elaborats amb fesols de Santa Pau collits aquesta tardor, "un bon any tant en quantitat com en qualitat", assegura Martí Collelldevall, membre de la comissió organitzadora de la Fira. Aquesta és l'última collita de fesols sense Denominació D'origen Protegit.

La vint-i-cinquena edició de la Fesolada és l'any que més establiments hi participen. A part dels 16 plats de fesols, els visitants podran degustar quatre tastets més: un plat fet amb farro, un altre amb fajol, un producte de la cooperativa La Fageda i una cervesa garrotxina. Si el temps acompanya, els organitzadors esperen atreure entre 6.000 i 7.000 persones, les quals pagant cinc euros rebran un tiquet que els donarà dret a provar quatre plats diferents.

La Fesolada comença dissabte al vespre

Els actes al voltant de la Fira del Fesol començaran el dissabte a les sis de la tarda, amb una xerrada al voltant de les propietats gastronòmiques dels fesols a càrrec dels gastrònoms Pep Nogué i Jaume Fàbregas i la periodista Tura Soler.  A les nou tindrà lloc una fesolada popular, es tracta d'un sopar de germanor al pavelló municipal que acabarà amb un concert amb músics de Batet, la Vall de Bianya i Santa Pau en homenatge a les tres fires garrotxines.
 

Programa complet de la Fira del Fesol 2015.

 

Catorze restaurants van oferir tastets amb plats de fesols a la fira del 2014. Foto: Martí Albesa