Un cavall del Triai agonitza durant tres dies sense que el propietari faci res

Els veïns van haver de trucar als Agents Rurals perquè se'n fessin càrrec | Volen que retirin els animals que té el propietari ja que asseguren que no els cuida

Andreu Oliveras
13 de gener del 2015
Actualitzat a les 17:36h
Aquest cavall va agonitzar des de divendres fins diumenge
Aquest cavall va agonitzar des de divendres fins diumenge | Marta Figueras

Aquest cavall va estar agonitzant des de divendres fins diumenge. Foto: Marta Figueras


Veïns del Triai, a Olot, es mobilitzen contra un home que asseguren que no tracta amb condicions els seus animals. Posen d'exemple el cas del passat cap de setmana. Un dels cavalls, d'avançada edat, des de divendres estava agonitzant al terra d'un dels camps sense que ningú hi fes res. Va ser una veïna qui va trucar als Agents Rurals per denunciar el cas i diumenge al matí aquests es van desplaçar a la finca.

Segons han explicat fonts del cos a NacióLaGarrotxa, quan hi van arribar i van veure l'estat de l'animal van contactar amb el propietari, que va telefonar al seu veterinari per tal que acabés amb el patiment de la bèstia.

Marta Figueras, la veïna que ha denunciat el cas, explica que no és la primera vegada que aquest propietari no cuida els animals com ho hauria de fer: "Els cuida el mínim, no estan com haurien d'estar". Està disposada a parlar amb qui faci falta perquè li retirin els animals, ja que no se'n pot fer càrrec, assegura. Dilluns va obrir una recollida de firmes per internet de suport a la petició.

Els agents rurals han informat a aquest diari que fa uns anys van haver de retirar els animals que llavors tenia aquest individu perquè no els cuidava en condicions. Al llarg d'aquesta setmana, veterinaris del cos inspeccionaran la finca per veure en quin estat de salut es troba la resta d'animals que encara té en propietat. A simple vista, als agents que diumenge van desplaçar-se fins al Triai no els va semblar que estiguessin en mal estat, però el departament d'agricultura vol esperar a conèixer el dictamen dels veterinaris.
 
Arxivat a