Més de 700 nens i nenes passen pel Campament Reial d'Olot el primer dia

Avui i demà els patges de Ses Majestats estaran instal·lats a la plaça Clarà per recollir totes les cartes de la comarca | Enviats dels Tres Reis prenen mides pels carrers de la ciutat

Durant tres dies, els patges ocupen el centre de la plaça Clarà
Durant tres dies, els patges ocupen el centre de la plaça Clarà | Martí Albesa
Andreu Oliveras
03 de gener del 2015
Actualitzat el 16 de gener a les 16:29h

Un dels patges instal·lats al Campament Reial d'Olot Foto: Martí Albesa


Ja són aquí. Quan falten molts pocs dies perquè els Reis d'Orient arribin a la Garrotxa, els seus patges ja han arribat al campament instal·lat a la plaça Clarà d'Olot. A les sis de la tarda els Carters, el Mag, els Cuiners, el Fanaler, la Caramelera i el Carboner entraven al recinte acompanyats d'una seixantena de patges i princeses.

El seguici de Ses Majestats assegura a NacióLaGarrotxa que vénen amb moltes ganes de veure els nens i nenes de la comarca. Ells, els més petits de cada casa, han complert la seva part de la feina. Ahir, tots venien amb la carta a la mà, havent fet una tria d'allò que esperen trobar a casa el dia de Reis quan es despertin. Venien d'Olot i de fora. Ahir es van veure nens de Mataró, Tona, Barcelona, Lloret, Sils,...i fins i tot de Sant Sebastià. El Campament que els enviats dels Reis de l'Orient munten a la Garrotxa és dels més espectaculars del país.

Més de 700 infants porten la seva carta

El Carter i la Cartera Reials els van escoltar a tots atentament, ja que seran ells qui transmetran a Melcior, Gaspar i Baltasar què han de portar a cadascú. Abans d'arribar a la parella més desitjada d'aquests dies, els més de 700 infants que ahir es van acostar al Campament Reial, acompanyats de les seves famílies, van fer una ruta per conèixer a tots els altres personatges.

Abans d'entrar calia posar-se a la cua, que en alguns casos va arribar a una hora d'espera. Un cop dins, el Mag els deixava entrar al Recinte, després de fer-los un truc de màgia. Els més petits van haver d'ajudar als cuiners a fer el sopar per tota la colla de patges. Després, el Fanaler els va explicar quina era la seva història i la Caramelera els va recordar que els caramels que ella fa són molt bons, però cal rentar-se bé les dents després. Els visitants del Campament Reial no van poder escapar-se de trobar-se cara a cara el Carboner.

A fora del Campament, ahir també es va poder veure alguns patges i princeses prenent mides pels carrers d'Olot. Els enviats de Ses Majestats han explicat a aquest diari que estan organitzant sobre el terreny la feina que faran la nit de dilluns i aprofiten per fer les últimes comprovacions. És molt probable que avui i demà es tornin a veure pel centre de la ciutat.

Manualitats per anar a esperar els Reis

El Campament es complementarà amb els tallers de manualitats, pensats pels més menuts. Avui i demà, de 2/4 de 12 a 2/4 de 2 del migdia i de 2/4 de 4 a les 6 de la tarda s'ensenyarà als més petits a fer fanals i tot tipus d'objectes per anar a esperar els tres reis. El dilluns, dia de la Cavalcada, també hi haurà tallers al matí, de 2/4 de 12 a 2/4 de 2.

En cas de pluja, el Campament Reial es traslladaria a l'església de l'Escola Pia. L'any passat, 2.114 nens i nenes van passar pel Campament al llarg dels tres dies.

 

Nens i nenes impacients per donar la carta als Carters Reials. Foto: Martí Albesa

 

Galeria de Fotos Campament Reial 2015 (Martí Albesa)

Arxivat a