Olot no multa a cap banc amb pisos buits, malgrat que 20 dels 21 regidors hi havien votat a favor

La PAH reclama al consistori que comenci a prendre les mesures que va adoptar el ple del febrer

Andreu Oliveras
19 de desembre del 2014
Actualitzat el 07 de gener del 2015 a les 19:27h
Els membres de la PAH Garrotxa s'han fet sentir al ple
Els membres de la PAH Garrotxa s'han fet sentir al ple | Andreu Oliveras

Els membres de la PAH Garrotxa han preguntat al ple sobre les multes als pisos buits. Foto: Andreu Oliveras


Deu mesos després que Olot aprovés una moció presentada per la PAH, on permetia multar amb fins a 100.000 euros als bancs i grans empreses que mantinguessin pisos buits, la ciutat no ha posat ni una sola multa. "La finalitat última no era recaptatòria sinó establir una mesura per posar pisos a disposició social", s'ha excusat la regidora d'Habitatge, Anna Linares, davant del ple municipal.

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca a la Garrotxa ha entrat una pregunta a l'última sessió plenària de l'any per saber quants expedients per pisos buits s'han obert durant aquest temps, quin és l'import total de la multa que li pertocaria a cada entitat bancària, en relació als pisos buits que tenen i quan es té previst posar la primera sanció. "No hem iniciat cap expedient sancionador", ha respost Linares. De fet, a tot Catalunya només Girona i Terrassa han començat a multar a bancs.

La moció a favor de sancionar els bancs que tinguessin habitatges buits es va aprovar en el ple municipal del mes de febrer i hi van votar a favor 20 dels 21 regidors (CiU, PSC, ERC i PxC) i només el Partit Popular es va abstenir.

Facilitar a Bankia la relació d'habitatges buits

L'ajuntament s'ha compromès a complir el prec de la PAH  i facilitar a Bankia la relació d'habitatges buits en propietat que té aquest banc. La PAH Garrotxa està negociant la dació en pagament de 12 famílies de la comarca que tenen contractada una hipoteca amb Bankia. Des de la plataforma asseguren que quan parlen de donar-los un lloguer social el banc els respon que "no sap quants habitatges buits té a Olot".

Desenes de membres de la PAH han estat presents al saló de sessions mentre es responia a la seva petició, amb samarretes verdes i pancartes contra els desnonaments. Al final, han ressonat els càntics de "gent sense casa, cases sense gent".





 
Arxivat a