Editen els dos primers volums de les obres completes de Berga i Boix

Els llibres tracten de l'etapa de pedagog i els articles escrits per l'artista | A la primavera sortiran els volums 3 i 4

Andreu Oliveras
16 de desembre del 2014
Actualitzat el 29 de desembre a la 13:26h

Els dos primers volums de l'obra completa de Josep Berga i Boix. Foto: Andreu Oliveras


L'ajuntament d'Olot ha editat els dos primers volums de les obres completes de Josep Berga i Boix. Els llibres enceten una nova col·lecció anomenada Antològiques, que posa en marxa l'Institut de Cultura.

El primer llibre, a càrrec de Josep Sala i M. Assumpció Arnau, repassa la trajectòria de l'avi Berga com a pedagog, centrant-se en la seva etapa al capdavant de l'Escola de Belles Arts d'Olot. Del segon volum, titulat La Mort dels Polítics, se n'ha fet càrrec Margarida Casacuberta. En aquest cas recull els molts articles que Berga i Boix havia escrit sobre costums, tradicions i records.

Queden pendents dos volums més de les obres completes, que sortiran a la primavera. Un d'ells reunirà llegendes i textos literaris escrits per Josep Berga i Boix i l'altre serà la publicació d'una novel·la inèdita: El casal del Roure. Els dos primers lliuraments de la col·lecció ja estan a la venda a un preu de 15 euros. L'edició ha estat possible gràcies a l'acord amb la família, que farà donació de tota la documentació conservada a l'Arxiu Comarcal de la Garrotxa, i a la feina feta des del Patronat d'Estudis Històrics d'Olot i Comarca.
Arxivat a