Els pastissers preveuen vendre un milió de torrons, un 25% més

El preu s'encarirà entre dos i tres euros per quilo, de forma que el quilo oscil·larà entre els 34 i els 48 euros

EP/B.F.
13 de desembre del 2014

Diverses teules de torrons artesans d'una pastisseria de Girona. Foto: Nerea Guisasola.


El Gremi de Pastisseria de Barcelona preveu augmentar en un 25% les vendes de torrons artesans durant aquestes festes de Nadal. Concretament, calcula que se'n vendran unes 600.000 barres a la demarcació i un total d'un milió d'unitats a tot el país

El preu també s'encarirà, entre dos i tres euros per quilo, de forma que el quilo acabarà oscil·lant entre els 34 i els 48 euros, i el gremi estima que cada família de quatre persones realitzarà una despesa d'entre 40 i 60 euros en torrons artesans.

Els torrons artesans més demanats seguiran sent els tradicionals, com el de crema cremada, el de Xixona, els de trufa i els de praliné, però cada cop més continuen apareixent gustos que fins ara només es trobaven en els bombons, com podrien ser el torró de cafè, de "kikos" i sal, de mojito, de crispetes, de cítrics, de nou moscada, de xocolata blanca i pinyons...

La venda de torrons artesans es concentra sobretot entre els dies 20 i 25 de desembre, tot i que la temporada de vendes ocupa des de principis de desembre fins al 7 de gener.