El Gran Recapte recull prop de 425 tones a les comarques gironines

La llevantada és la culpable que s'obtinguin 45.000 quilos menys que l'any passat | Tot i així, els organitzadors es mostren satisfet de l'elevada solidaritat a la demarcació

4.000 voluntaris van participar a les comarques gironines del Gran Recapte
4.000 voluntaris van participar a les comarques gironines del Gran Recapte | Martí Albesa
Redacció
02 de desembre del 2014
Actualitzat a les 12:45h

4.000 voluntaris van participar a les comarques gironines del Gran Recapte. Foto: Martí Albesa


El Banc dels Aliments de les Comarques de Girona calcula que durant l’edició d’aquest any del Gran Recapte s’hauran aconseguit al voltant de 425 tones de menjar, una xifra inferior a la de l'any passat a causa de la pluja. Tot i que durant divendres i dissabte al matí el ritme de recollida d’aliments ha estat molt bo, amb un augment del 20% respecte l’any passat en alguns casos, els forts aiguats caiguts a la demarcació van frenar el ritme de recollida al llarg de la tarda del dissabte.

Tot i així, deixen clar que encara es tracta d'una xifra provisional, que s'haurà de confirmar els propers dies quan s'hagi fet el recompte definitiu de tots els aliments rebuts als més de 400 punts de recollida que hi havia repartits en un centenar de poblacions gironines.

Malgrat el descens, la Fundació Banc dels Aliments de les Comarques de Girona fa un balanç molt positiu del resultat aconseguit ja que asseguren que demostra la gran solidaritat dels ciutadans que, en aquesta sisena edició del Gran Recapte han confirmat que coneixien perfectament la campanya.

Increment de voluntaris

Aquesta solidaritat ja es va fer palesa quan es va fer una crida per demanar els 4.000 voluntaris que es necessitaven per als punts de recollida previstos a les Comarques Gironines, 1.000 més que l'any 2013. La resposta va ser tan positiva que es va crear una llista de suplents.

Des de la primera edició de Gran Recapte, a les comarques gironines s’ha registrat un augment espectacular del menjar recollit i del nombre de voluntaris que hi han participat. Dels 15.000 quilos del 2009, va anar creixent fins als 470.000 de l'any passat. La xifra rècord fins al moment.

A Catalunya, el Gran Recapte va superar els 4 milions de quilos d'aliments i productes de neteja. Més de 20.000 voluntaris que han recollit queviures en 2.000 mercats i supermercats de tot el país.
 

Més informació del balanç del Gran Recapte a Catalunya

  

El Gran Recapte va recollir 425 tones d'aliments a la demarcació. Foto: Martí Albesa