Els pessebres de Jerez, convidats a la 22a Mostra

Olot tindrà cinc seus obertes entre el 6 de desembre i el 6 de gener

Andreu Oliveras
02 de desembre del 2014
Actualitzat el 04 de desembre a les 19:09h

Un dels diorames exposats a l'Hospici, en la Mostra de Pessebres del 2013. Foto: Martí Albesa


Coincidint amb la Fira del Pessebre, dissabte obre les portes la vint-i-dosena Mostra de Pessebres d'Olot. L'Hospici serà "el punt neuràlgic", en paraules del seu coordinador, Eduard Bech. Sota les voltes del pati porxat hi haurà exposats els tradicionals diorames. Tant els 25 realitzats per l'Agrupació de Pessebristes d'Olot, com els de Jerez, el territori convidat aquest any.

La ciutat andalusa té una gran tradició en fer figures pessebrístiques i fins i tot compta amb un museu dedicat al Belén. Per aquest motiu els organitzadors de la Mostra han considerat que els pessebres de Jerez calia portar-los a la Garrotxa. A més, l'Agrupació de Pessebristes també retrà el seu particular homenatge a l'Any Berga i Boix, amb un diorama de grans dimensions (7x5 metres). 

També a l'Hospici, a la Sala Oberta 2, s'hi podrà veure l'exposició Volta el món i torna a...Olot. Es tracta d'una col·lecció de cinquanta pessebres d'una trentena de països de quatre continents, que pertanyen a una col·lecció de l'olotí Joan Martí Salavedra.

Altres quatre seus

Les figures de Jerez també es podran veure a l'entrada de Can Trincheria, amb una exposició del pessebrista Pedro Ramírez. Els pessebres, a la Casa Museu, continuen al primer pis, amb l'emblemàtic pessebre monumental, un dels més importants d'Europa, segons Bech.

El Museu dels Sants és el lloc escollit per exposar un pessebre de grans dimensions elaborat per l'artista David López. S'hi veuran els Reis Mags de Ramon Amadeu i les figures de la col·lecció Renart. Als Claustres del Carme, els estudiants del segon curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Revestiments Murals revisen el conegut Estel de Nadal. Finalment, a les finestres de la biblioteca Marià Vayreda, es veurà un recull de mules dels alumnes de l'Escola Municipal d'Expressió.

Horaris unificats i activitats paral·leles

Totes les exposicions són gratuïtes i han unificat els horaris: de dilluns a divendres de 10 a 14h i de 17 a 19h. Els caps de setmana i el 8 de desembre serà d'11 a 14h i de 17 a 20h i el 25 i 26 de desembre i 1 i 6 de gener, de sis a vuit de la tarda.

En paral·lel, la Mostra organitza diversos tallers i visites guiades, algunes d'elles teatralitzades. Els pessebres continuaran a Olot el 7 i 8 de març amb una jornada al voltant d'aquesta art que vol que els tallers de sants i els artesans produeixin més figures pessebrístiques.
   

Programa complet de la 22a Mostra de Pessebres

 

Galeria de Fotos Mostra de Pessebres 2013 (Martí Albesa)

 

Un dels diorames de la Mostra de Pessebres de l'any passat. Foto: Martí Albesa

Arxivat a