El Gran Recapte ja ha recollit 31.000 quilos a la Garrotxa

Són 4.806 quilos més que l'any passat en la jornada central i confien superar el total del 2013 | Fins el 5 de gener es pot continuar col·laborant als 64 punts de la comarca

Un dels 16 punts de recollida del Gran Recapte a Olot
Un dels 16 punts de recollida del Gran Recapte a Olot | Martí Albesa
Redacció
01 de desembre del 2014
Actualitzat el 13 de desembre a les 17:02h

Un dels 16 punts de recollida del Gran Recapte a la ciutat d'Olot. Foto: Martí Albesa


La pluja no va tirar enrere els garrotxins en col·laborar en el Gran Recapte. Dissabte, en la jornada central de la cita, es van recollir fins a 31.006 quilos d'aliments i productes de neteja i higiene personal. Es tracta de 4.806 quilos més que l'any passat en la mateixa data. Fins el 5 de gener, encara hi ha 64 punts de recollida distribuïts arreu de la comarca. Per això, el regidor de Benestar Social de l'ajuntament d'Olot, Josep Berga, calcula que "molt sobradament superarem la recollida de l'any anterior" que va tancar amb 39.085 quilos aconseguits.

El president de Càritas Garrotxa, Carles Oller, ha destacat que cada vegada més gent està conscienciada de la cita i ha posat d'exemple que van ser uns quants els qui no van sortir a fer la compra habitual, a causa de la pluja, però sí que van anar expressament als supermercats per col·laborar amb el Gran Recapte.

Un total de 280 voluntaris, 20 més que fa un any, han col·laborat amb la cita fent tasques d'informació, de recollida, de transport i de distribució de les donacions. Aquest any, el Centre de Distribució dels Aliments demanava llaunes de tonyina i de sardina, farina, cacau en pols, cafè soluble, llegums cuits, tomàquet triturat, detergent de roba líquid, sabó de rentar plats i gel de dutxa.

Crida a donar aliments tot l'any

Tots el que s'ha recollit es queda al Centre de Distribució d'Aliments de la Garrotxa. Tot i així, Carles Oller insisteix que aquests quilos s'acabaran d'aquí uns mesos. Per això, fa una crida als garrotxins que continuïn col·laborant amb el Centre portant-hi personalment alguns productes d'alimentació i neteja. El Centre de Distribució està obert de dilluns a divendres de 9 a 2 del matí al local de l'avinguda de Girona número 31, a l'antic local de l'Associació d'Andalusia de la Garrotxa.

Entre gener i setembre, el Centre de Distribució d'Aliments de la Garrotxa ha atès a 644 famílies, 47 més que el mateix període de l'any passat. Un dels problemes és que cada vegada hi ha més persones que es troben en una situació crònica i són depenen d'aquestes ajudes. Un 60% de les persones que fan ús del Centre de Distribució tenen la nacionalitat espanyola i dues de cada tres són de la ciutat d'Olot.
  

Galeria de Fotos Gran Recapte dels Aliments a la Garrotxa (Martí Albesa)

  

280 voluntaris van participar a la Garrotxa del Gran Recapte. Foto: Martí Albesa