Felip Puig posa la Plaça Mercat com a exemple del model de comerç català

El conseller d'Empresa i Ocupació ha inaugurat amb tots els honors el nou equipament olotí | Per l'alcalde d'Olot, la Plaça ha de portar gent al centre de la ciutat, ara que no hi ha l'hospital

El conseller i les autoritats han visitat la Plaça Mercat
El conseller i les autoritats han visitat la Plaça Mercat | Martí Albesa
Andreu Oliveras
29 de novembre del 2014
Actualitzat el 30 de novembre a les 9:14h

El conseller Felip Puig i l'alcalde d'Olot, visitant les parades de la nova Plaça Mercat. Foto: Martí Albesa


Amb un ull mirant al cel, el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas i el president de l'associació dels placers, Jordi Vilarrasa han inaugurat oficialment la nova Plaça Mercat de la ciutat. La pluja ha parat pocs minuts abans que comencés l'acte i la plaça del Doctor Fàbregas ha quedat petita davant les desenes d'olotins que s'hi aplegaven per no perdre's detall.

El primer de parlar ha estat Jordi Vilarrasa que ha recordat la lluita que van engegar fa deu anys els placers per tal de reformar l'edifici del mercat municipal. Finalment, no ha estat una reforma sinó un de nou fet, que segons Vilarrasa demostra que amb "treball, il·lusió i constància", tot es pot aconseguir.

Per l'alcalde d'Olot, la nova Plaça és una peça molt important dins el "repte" d'aconseguir que el centre de la ciutat no quedi buit de gent, després d'haver traslladat l'hospital al polígon de la Guardiola. Corominas s'ha mostrat convençut que la nova plaça, juntament amb una gran superfície comercial, faran que els garrotxins l'omplin cada dia i després voltin pels carrers del Nucli Antic.

Unió de comerç de proximitat i gran superfície

Aquest equilibri entre parades de producte de proximitat amb un gran supermercat és, segons el conseller Puig, "un exemple del nostre model de comerç" el qual considera que "ens en podem sentir orgullosos".

Després de veure un vídeo que resumia la història de la Plaça Mercat i les obres per construir la nova, les autoritats i públic en general han entrat al nou equipament per veure de prop les parades i fer un tastet d'alguns dels productes que s'hi ofereixen. L'acte també ha servit per encendre la il·luminació nadalenca de la ciutat.
 

Galeria de Fotos Obertura i Inauguració de la Plaça Mercat (Martí Albesa)

Primer dia de la Plaça Mercat d'Olot: placers venent i operaris acabant l'obra

 

El conseller Felip Puig en la visita inaugural a la nova Plaça Mercat d'Olot. Foto: Martí Albesa

Arxivat a