Primer dia de la Plaça Mercat d'Olot: placers venent i operaris acabant l'obra

Des de bon matí ja funciona el nou equipament, que s'inaugurarà oficialment aquesta tarda | La Plaça obre les portes amb alguns locals encara inacabats

La Plaça Mercat bullia de visitants al primer dia
La Plaça Mercat bullia de visitants al primer dia | Martí Albesa
Andreu Oliveras
28 de novembre del 2014
Actualitzat el 04 de desembre a les 18:48h

Durant tot el matí, l'interior de la nova Plaça Mercat era un formiguer de gent. Foto: Martí Albesa


Molts olotins dubtaven que la nova Plaça Mercat de la ciutat pogués obrir les portes avui, tal com estava anunciat, ja que s'acostava la data i encara quedava molta feina per fer. Fa setmanes que els operaris treballen sense descans, caps de setmana inclosos, i aquest matí encara seguien amb la feina mentre els placers i el supermercat començaven a atendre els primers clients.

L'ambient aquest matí a la Plaça era diferent segons on es posés el focus d'atenció. A l'interior, els placers estrenaven orgullosos les noves parades. Com un nen amb sabates noves, atenien cofats els clients fidels i a aquells que s'acostaven al nou mercat a veure el resultat final.

Un dels qui més afluència de públic s'ha emportat ha estat el supermercat Mercadona instal·lat al primer soterrani. La rampa mecànica que hi dóna accés només feia que transportar olotins d'un pis a l'altre. N'hi havia molts que anaven a fer el xafarder, però igual que a les parades de la Plaça, la majoria anaven acompanyats del carro per ser dels primers a fer la compra al nou edifici.

Operaris arreglant els darrers detalls de l'obra

Mentrestant, a l'exterior de la nova Plaça Mercat, els operaris seguien treballant aliens al que passava a l'interior. Jardiners enfeinats amb el mur vegetal que cobreix la paret del carrer Mulleras, electricistes arreglant fanals i les portes automàtiques d'accés a la Plaça, i personal col·locant els bancs i collant la reixa que cobreix els embornals.

Des de primera hora del matí la Plaça Mercat ja torna a funcionar al lloc on ho ha fet sempre, tot i que hi ha alguns locals que encara estan buits. El bar i alguns dels espais de les botigues que donen al carrer Antoni Llopis no han arribat a temps d'obrir el 28 de novembre, com sí ho han fet la resta de parades.

El pàrquing sí que ja ha estrenat el nou sentit de circulació i els primers cotxes surten per la rampa situada al Parc dels Coloms. El parc està acabat i els olotins ja hi poden passejar, però falta col·locar-hi els jocs infantils dedicats a la faràndula. El nou calendari és que es puguin posar a finals de gener.

Inauguració oficial a la tarda

Aquesta tarda, el conseller Felip Puig farà la inauguració oficial del nou equipament i a partir de demà la Plaça Mercat estrenarà nou horari. Les parades obriran de dilluns a divendres des de les vuit del matí fins a les set del vespre, sense tancar al migdia. Els dissabtes atendran al públic de vuit a tres.
 

Galeria de Fotos Obertura i Inauguració de la Plaça Mercat (Martí Albesa)

 

Fins a quatre mercats municipal s'han succeït al mateix lloc d'Olot

El rengle estarà muntat tots els dies davant l'antic hospital

Un centenar de candidats a treballar al Mercadona d'Olot

 

Molts olotins ja han baixat al supermercat instal·lat al soterrani de la nova Plaça Mercat. Foto: Martí Albesa

Arxivat a