Olot acollirà el 2016 la tercera Nit per la Recerca de la Catalunya Central

L'espai Àgora Opinió aterra a Olot amb el doctor Bonaventura Clotet | L'investigador en la lluita contra la SIDA ha volgut conscienciar als empresaris de la importància de finançar una vacuna

Una setantena de persones a l'Àgora Opinió d'Olot
Una setantena de persones a l'Àgora Opinió d'Olot | Martí Albesa
Andreu Oliveras
28 de novembre del 2014
Actualitzat el 02 de desembre a les 17:50h

Una setantena de persones han assistit a la trobada d'Olot de l'Àgora Opinió. Foto: Martí Albesa


La primavera del 2016, Olot acollirà la tercera Nit per la Recerca de la Catalunya Central. Es tracta d'una nit per aconseguir finançament per investigar en la lluita contra aquesta malaltia. La primera es va celebrar aquest any a Vic i va aconseguir més de 49.000 euros i la segona serà el 2015 al Bages.

L'anunci que farà parada a Olot el 2016, l'ha fet el propi impulsor d'aquesta Nit per la Recerca, el doctor Bonaventura Clotet, al final de la seva conferència a la capital de la Garrotxa. Una setantena de persones, la majoria vinculades al món de l'empresariat, han assistit a la trobada d'Àgora Opinió per escoltar-lo.

35 milions d'infectats per la SIDA a tot el món

Bonaventura Clotet ha volgut conscienciar de la importància de finançar projectes d'investigació en el camp de la SIDA. Actualment, 35 milions de persones arreu del món pateixen aquesta malaltia, de les quals prop de 20 milions viuen a l'Àfrica Subsahariana. Cada any se n'infecten més de 2 milions i el virus en mata a 1 milió i mig.

Un dels problemes de la malaltia és que un 20% dels infectats no saben que ho estan i són els que més transmeten el virus. Si una persona s'infecta i es tracta precoçment, assegura Clotet, té la mateixa esperança de vida que una que estigui sana. Això sí, de moment caldrà que es mediqui cada dia de per vida.

Finançament per trobar la vacuna

La feina en què treballa l'equip català liderat pel doctor Clotet és aconseguir desenvolupar una vacuna contra la malaltia. Per aconseguir-la, però, els falta finançament i per aquest motiu necessiten l'ajut de la ciutadania en les Nits per la Recerca que fan cada tardor a Barcelona i cada primavera a una altra ciutat del país. També els calen empreses que hi aportin capital. Clotet va voler agrair públicament la tasca dels empresaris garrotxins Joan Boix i Anna Bosch per l'ajut econòmic que els proporcionen des de Noel Alimentària.

L'alcalde de la ciutat, Josep Maria Corominas, ha destacat la importància que la Universitat de Vic hagi decidit portar l'espai Àgora Opinió a la capital de la Garrotxa: "com a ciutat ens interessa moltíssim lligar-nos a aquesta vessant". La d'Olot és la setena trobada Àgora Opinió, després de celebrar-se a Vic, Manlleu, Manresa i Granollers.
 

Conferència del doctor Bonaventura Clotet, a l'Àgora Opinió d'Olot. Foto: Martí Albesa

Arxivat a