Objectiu del Gran Recapte: recollir més de 39.000 quilos a la Garrotxa

Dissabte, 280 voluntaris es repartiran entre els 16 supermercats d'Olot i el Centre de Distribució d'Aliments | A la comarca, va començar l'11 de novembre i s'allargarà fins el 5 de gener

Redacció NacióLaGarrotxa.cat
27 de novembre del 2014
Actualitzat el 28 de novembre a les 12:29h
Punt de recollida del Gran Recapte d'Aliments, el 2013
Punt de recollida del Gran Recapte d'Aliments, el 2013 | Laia Deler

Un dels punts de recollida del Gran Recapte d'Aliments a Catalunya, l'any passat. Foto: Laia Deler


Fins a 280 voluntaris s'han apuntat per participar com a voluntaris del Gran Recapte d'Aliments a la Garrotxa, que aquest dissabte viu la seva jornada central. Es tracta de 20 més que l'any passat, que es van superar tots els nivells de participació aconseguits a la comarca en les anteriors edicions.

Al llarg del dissabte, a partir de les 10 del matí, la majoria estaran repartits entre els 16 supermercats de la ciutat d'Olot i el Centre de Distribució d'Aliments, on aniran classificant el material. La seva feina serà informar als ciutadans de la necessitat de la campanya i de quins són els aliments que fan més falta: llaunes de tonyina i de sardina, farina, cacau en pols, cafè soluble, llegums cuits, tomàquet triturat, detergent de roba líquid, sabó de rentar plats i gel de dutxa.

Com a novetat, aquest any també hi haurà una vintena de persones que s'encarregaran del servei de transport que traslladarà els aliments dels punts de recollida cap al Centre de Distribució. Gent de la Creu Roja, però també altres entitats i particulars, que ofereixen les seves furgonetes per fer viatges durant tot el dissabte.

Objectiu: tornar a recollir més de 39.000 quilos

Com explicava el vicepresident del Consell Comarcal, Joan Casas, en la presentació,  l'objectiu és "repetir els mateixos quilos recollits d'altres anys i fins i tot augmentar-los". El 2013, el Gran Recapte va aconseguir a la Garrotxa més de 39.000 quilos d'aliments i productes bàsics. Tots el que es reculli aquí es quedarà al Centre de Distribució d'Aliments de la Garrotxa.

A la comarca, la recollida d'aliments va començar el passat 11 de novembre i s'allargarà fins el proper 5 de gener; ja que a part dels 16 supermercats d'Olot de dissabte, arreu de la Garrotxa hi ha 64 punts de recollida més repartits als altres 20 municipis. Cada poble ha decidit quines són les dates més idònies per fer la campanya. Aquest any Olot incorpora un nou punt de recollida. El supermercat de la Plaça Mercat que s'inaugurarà divendres també participarà dissabte de la cita solidària.

Pel president de Càritas Garrotxa, Carles Oller, el Gran Recapte "és un moment puntual de generositat, però durant tot l'any cal la distribució d'aliments". De fet, encara que el 29 de novembre es tornin a recollir els mateixos quilos de productes que l'any passat, les existències s'acabaran al cap de tres mesos.

Més famílies garrotxines van al Centre de Distribució d'Aliments

Entre gener i setembre, el Centre de Distribució d'Aliments de la Garrotxa ha atès a 644 famílies, 47 més que el mateix període de l'any passat. Un dels problemes, segons Oller, és que cada vegada hi ha més persones que es troben en una situació crònica i són depenen d'aquestes ajudes. Un 60% de les persones que fan ús del Centre de Distribució tenen la nacionalitat espanyola i dues de cada tres són de la ciutat d'Olot.
 

Alguns dels aliments recollits l'any passat a la Garrotxa al Gran Recapte, ja classificats. Foto: Ferran Mayans