Divendres obre les portes la nova Plaça Mercat d'Olot

La inauguració oficial serà a les sis de la tarda, però els placers i el supermercat estaran funcionant des de les vuit del matí | El parc dels Coloms no estarà llest fins al gener

Operaris treballant per enllestir la nova Plaça Mercat
Operaris treballant per enllestir la nova Plaça Mercat | Martí Albesa
Andreu Oliveras
24 de novembre del 2014
Actualitzat el 25 de novembre a les 10:29h

Operaris treballant a contra-rellotge per enllestir la nova Plaça Mercat abans de divendres. Foto: Martí Albesa


Compte enrere perquè obri la nova Plaça Mercat d'Olot. Aquest divendres, seguint les previsions fetes per l'alcalde de la ciutat aquest estiu, des de les vuit del matí, els placers ja obriran des de les noves instal·lacions i el supermercat Mercadona de la planta -1 també funcionarà amb normalitat. Tot i així, serà un dia d'impàs, ja que a les cinc de la tarda tancaran per tal deixar-ho tot a punt per la inauguració oficial.

Divendres, a les sis de la tarda, el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, serà l'encarregat de descobrir la placa que acredita la inauguració de les noves instal·lacions. L'acte tindrà lloc a la plaça Doctor Fàbregas i és obert a tots els olotins que ho desitgin.

Aquests dies els operaris estan treballant a corre-cuita per tenir-ho tot llest de cares a divendres. Tot i així, el que segur que hi faltarà seran els mosaics de ceràmica dissenyats per Marià Oliveras i fets per Danésjordi, que presidien l'accés a l'antiga Plaça Mercat. Abans de l'enderroc es van retirar amb la voluntat de tornar-les a col·locar al nou edifici. A preguntes de la regidora d'ERC, Clara Casanovas, l'alcalde Josep Maria Corominas ha reconegut que encara estan estudiant a quin lloc de la nova Plaça els col·locaran.

Nou horari d'obertura

A partir del dissabte 29 de novembre, la plaça Mercat d'Olot estrenarà horari d'atenció al públic. Aprofitant el canvi d'ubicació, les parades obriran de dilluns a divendres des de les vuit del matí fins a les set del vespre, sense tancar al migdia. Els dissabtes estaran oberts de vuit a tres. Pel regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, es vol "incrementar el número de clients i aprofitar els clients que vagin al Mercadona".

Aquesta setmana, l'activitat a la plaça mercat provisional es veurà afectada pel trasllat a les noves instal·lacions. Si bé en principi no tanquen cap dia, és probable que dimecres i dijous algunes parades tanquin abans d'hora per tal de moure el material d'un lloc a l'altre.

El nou Parc dels Coloms, després de Reis

La voluntat era que amb la inauguració de la Plaça Mercat s'estrenessin els nous jocs infantils ubicats al Parc dels Coloms, però finalment no serà possible. A causa de lentituds en el procés d'homologació dels jocs inspirats amb la faràndula olotina, caldrà esperar fins al mes de gener per veure la plaça acabada. "Els Reis ens portaran la nova plaça", confia Estanis Vayreda.

De tota manera, des de divendres que ja es podrà utilitzar el pàrquing situat al segon soterrani de la Plaça i la rampa de sortida del Parc dels Coloms. Precisament la construcció d'aquesta rampa, amb la conseqüent reducció de l'espai de la plaça i la tala de dos xiprers va causar una forta polèmica en el ple municipal.
 

El Rengle estarà muntat tots els dies davant l'antic hospital

   

El Parc dels Coloms estarà acabat al mes de gener. Foto: Martí Albesa

Arxivat a