Estudiants d'un cicle de FP creen una empresa de rutes per la Garrotxa

L'Escola Pia d'Olot és el primer centre que enfoca tot el grau mig esportiu cap a una activitat empresarial real | Fun Track Garrotxa naixia fa dos anys i aquest cap de setmana ha realitzat el primer servei contractat

Andreu Oliveras
20 de novembre del 2014
Actualitzat el 24 de novembre a les 12:02h
Alumnes de CFGM creadors de Fun Track Garrotxa
Alumnes de CFGM creadors de Fun Track Garrotxa | E. Pia Olot

Alumnes del CFGM de l'Escola Pia d'Olot que han creat l'empresa Fun Track Garrotxa. Foto: Escola Pia Olot


Amb la voluntat de fer que el Cicle Formatiu de Grau Mig de Tècnic en Conducció d'Activitats Fisicoesportives en el Medi Natural fos el més real possible, l'equip de FP de l'Escola Pia d'Olot va decidir crear una empresa que oferís rutes per a grups per la Garrotxa. Així naixia fa dos anys Fun Track Garrotxa i aquest cap de setmana han realitzat el primer servei contractat.

És el primer cop que un cicle formatiu esportiu crea una empresa real i com explica la coordinadora de FP del centre, Mila Cañas, totes les assignatures del cicle estan enfocades en aquesta empresa. Van ser els propis alumnes qui en van triar el nom, després de fer un estudi de marca entre les diferents propostes. Cada estudiant decideix quina ruta li ve de gust proposar i els professors del cicle l'orienten en tot el procés fins a penjar-la al web.

Rutes a peu, en bicicleta i a cavall

Ofereixen rutes a peu, en bicicleta i a cavall per la Garrotxa, tot i que no es tanquen la porta a que passin per altres comarques si hi ha algun alumne que hi tingui interès. Al web, el visitant hi troba el mapa de la ruta, el grau de dificultat, el desnivell i alguns consells a tenir en compte. A més, si vol, pot contractar un guia que els acompanyarà en tot el recorregut.

En aquest cas, com que els joves encara estan estudiant i no tenen la titulació per exercir de guies professionals, s'encarrega la feina de guiatge a un exalumne de l'escola que ja ha obtingut la titulació. L'acompanya un dels estudiants del cicle, experiència que li serveix com a pràctiques obligatòries.

De moment s'estan donant a conèixer a escoles que tenen interès a fer excursions per la Garrotxa per tal que contractin el servei a aquesta empresa, però l'objectiu és créixer i expandir-se a altres mercats. Sempre pensant que darrera de tot plegat hi ha una finalitat pedagògica pels nois i noies que estudien el cicle de grau mitjà.

24 estudiants, matriculats al cicle

Actualment 24 estudiants d'entre 16 i 18 anys estan matriculats a aquest cicle i 46 més cursen el cicle de grau superior de l'especialitat a l'Escola Pia. El centre fa vuit anys que ofereix aquesta especialitat formativa.
 
Arxivat a