La Generalitat paga les obres a l'abocador de la Garrotxa

Es destina 1,3 milions d'euros per segellar un vas que ja està ple i obrir-ne un de nou

Redacció NacióLaGarrotxa.cat
19 de novembre del 2014
Actualitzat el 27 de novembre a les 17:14h
La Generalitat ha aprovat destinar 1,3 milions d'euros per fer obres a l'abocador de la Garrotxa, situat a Beuda. Com explica el president del Consell Comarcal, Joan Espona, es tracta de segellar un dels vasos de l'abocador, que ja ha quedat ple i impermeabilitzar-ne un altre per tal que es pugui començar a utilitzar.

Per l'Agència de Residus de Catalunya aquesta és una actuació "prioritària" ja que s'està acabant la vida útil de l'actual vas amb més de 260.000 metres cúbics de capacitat. Segons Espona, si no es fessin aquests treballs d'impermeabilització, quan s'hagués de clausurar l'abocador caldria fer un manteniment de l'equipament molt més llarg en el temps.

El Consell, propietari de l'abocador, ja tenia previstes aquestes obres dins el seu pressupost i, per això, ja s'havia posat a redactar el projecte. Ara que el Govern ha concedit els diners per finançar la totalitat dels treballs, el Consell licitarà les obres i confia que comencin als propers mesos. A l'abocador de Beuda hi entren cada any 25.000 tones de residus.