Restauren el Greco d'Olot perquè s'estava florint

Tornarà a Sant Esteve per Nadal

Redacció NacióLaGarrotxa.cat
18 de novembre del 2014
Actualitzat a les 16:39h

Crist abraçat a la creu, obra del Greco, és la joia del Museu Parroquial de Sant Esteve. Foto: Martí Albesa


Olot està aquests dies sense el Crist abraçat a la Creu, pintat pel Greco al segle XVII. Segons explica el Diari de Girona, a principis de mes se'l van endur al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya perquè el quadre s'estava florint de la part de baix. Allà, els experts li faran una neteja superficial i un estudi biològic i calculen que torni a la capital de la Garrotxa al voltant de Nadal.

Un cop el quadre torni a ocupar el lloc al recent estrenat Museu Parroquial de l'església de Sant Esteve, caldrà adequar-lo a les necessitats ambientals idònies per tal d'aconseguir una òptima conservació. El fet que des de Nadal estigui tancat hermèticament pot haver contribuït al procés de floridura, assegura el rector de la parròquia al citat diari.


Es creu que el quadre prové de l’antic convent dels caputxins de la capital garrotxina, però el que no està clar és com va arribar a la ciutat. Pintat per Doménikos Theotokópulos, és un oli de 95 centímetres d’alt per 80 centímetres d’ample propietat de la parròquia de Sant Esteve.
 

Més informació sobre El Greco d'Olot

Arxivat a