La Fira Orígens serveix més tastos que mai i arriba a un públic professional

La tercera edició bat rècords de visitants i degustacions | Gran part dels assistents vénen d'altres comarques com el Barcelonès i Osona

50 expositors d'arreu de Catalunya han tingut un estand a la Fira Orígens 2014
50 expositors d'arreu de Catalunya han tingut un estand a la Fira Orígens 2014 | Martí Albesa
Andreu Oliveras
17 de novembre del 2014
Actualitzat el 23 de novembre a les 16:44h

Dos cuiners garrotxins oferint una demostració a l'espai de cuina de la Fira Orígens 2014. Foto: Martí Albesa


La Fira Orígens tanca les portes de la tercera edició havent servit més tastos que mai i havent acollit el major nombre de visitants de la seva curta història. Aquest 2014, 8.400 persones han passat pel pavelló firal, un 5% més que l'any passat. Pel que fa als tastos creixen un 20% respecte el 2013, arribant a la xifra de les 45.000 degustacions. Augmenten els visitants i, sobretot, els que vénen compren més tiquets.

Una altra novetat de la Fira és que per primera vegada s'ha aconseguit atraure un públic format per professionals de restaurants i botigues especialitzades. "Aquí la gent ve molt disposada a provar i a comprar", explica el regidor de promoció econòmica, Estanis Vayreda. Els expositors marxen d'Olot satisfets pels tastos que han venut però també pels contactes que han fet entre professionals del sector.

Amb tres anys Orígens s'ha convertit en una fira que porta molts visitants cap a la ciutat d'Olot. L'ocupació hotelera aquest cap de setmana ha estat molt elevada a la capital de la Garrotxa i els olotins que es passejaven per la fira veien poques cares conegudes. Osona i el Barcelonès són les dues comarques que han estirat més públic cap a la fira, però els organitzadors també han notat un important sector de visitants provinents del sud de França.

Cuiners de renom i classes per a tothom

Al llarg dels dos dies han passat per Olot cuiners de renom com Joan Roca, Iolanda Bustos, Marc Gascons, Isma Prados, Fina Puigdevall i Jordi Juncà. Tots ells han elaborat alguns dels seus plats a l'aula de cuina, on han explicat alguns dels secrets més ben guardats. L'aula de nens i l'espai de tast completaven la part més didàctica d'una fira, on un any més comptava amb una cinquantena d'expositors vinguts d'arreu de Catalunya. L'objectiu, com explicava el director del certamen, Pep Palau, era que "el visitant pugui aprendre, tastar i comprar".

Com a novetats, aquest any la Fira Orígens s'ha estès cap al centre d'Olot, on han tingut lloc diversos tastets a 12 comerços de la ciutat. La cuina de carrer i un concurs d'allioli han estat alguns dels altres trets característics de la Fira Orígens 2014.
 

Galeria de Fotos Fira Orígens 2014 (Martí Albesa)

  

Galeria de Fotos Fira Orígens 2012 (Adrià Costa)

Galeria de Fotos Fira Orígens 2013 (Martí Albesa)

 

El conseller d'agricultura, Josep Maria Pelegrí, va visitar dissabte la Fira Orígens. Foto: Martí Albesa

Arxivat a