Les Preses inaugura el camp de gespa artificial de Bosc de Tosca

L'acte serà diumenge, tot i que des de fa dos mesos els equips de futbol del municipi ja utilitzen les noves instal·lacions | Les obres han permès recuperar una cabana de pedra seca

El nou camp de gespa artificial satisfà als jugadors presencs
El nou camp de gespa artificial satisfà als jugadors presencs | Martí Albesa
Andreu Oliveras
13 de novembre del 2014
Actualitzat el 17 de novembre a les 17:43h

El camp de gespa artificial de Bosc de Tosca s'inaugurarà diumenge. Foto: Martí Albesa


Fa uns dos mesos que els equips del Club de Futbol Les Preses i del Club Escola de Futbol Bosc de Tosca utilitzen el nou camp de gespa artificial, però serà aquest diumenge quan s'inaugurarà enmig d'una jornada festiva. Les obres van començar al juliol, amb un cost de 281.000 euros, dels quals l'ajuntament de Les Preses en va assumir el 40%.

Aquesta temporada els jugadors dels dos clubs de futbol del municipi ja entrenen al nou camp i fins i tot en alguna ocasió els nois de Les Preses l'han utilitzat per un partit de lliga, com per exemple el dia que rebien el Serinyà i plovia. L'alcalde del municipi, Pere Vila, es mostra satisfet per com ha quedat el camp i està convençut que ara que ve l'hivern serà quan se li traurà un major rendiment: "Els camps de gespa natural en condicions d'hivern queden glaçats i, a més, en aquest artificial als dies de pluja es pot continuar competint sense problemes".

El nou camp de Bosc de Tosca és l'últim crit en gespa artificial. Poc té a veure amb els primers que es van construir ja fa uns anys on la gespa era més que tot una moqueta. En aquest cas, assegura l'alcalde, no difereix gaire d'un camp de gespa natural.

Recuperació d'una cabana de pedra seca

Les obres dutes a terme aquest estiu han permès recuperar una cabana de paret seca, que fins al moment estava tapiada. Se l'ha restaurat i deixat a la vista, tot i que posant-hi algunes tanques per protegir-ne l'accés. Els treballs han comptat amb el vist-i-plau del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, en trobar-se dins una zona especialment protegida.

El camp de futbol de Bosc de Tosca es va habilitar a principis dels anys 90, als terrenys de l'artiga d'en Creus. Era un camp rodó, que a base d'anar-lo aplanant va anar agafant les dimensions idònies per jugar-hi a futbol. Entre els dos clubs que utilitzen aquestes instal·lacions mobilitzen més de tres-cents esportistes, repartits en una trentena d'equips.

El Cagaburro es farà al camp del costat

Fins aquest estiu, al camp de terra que hi havia on ara hi ha la gespa artificial és on s'hi realitzava el Cagaburro. En només tres edicions la festa ja ha agafat una bona colla d'aficionats que any rere any van fins a Bosc de Tosca a apostar en quin requadre anirà de ventre l'animal. L'alcalde de Les Preses assegura que l'activitat es podrà seguir fent, tot i que es traslladarà al camp del costat que és de gespa natural.
 

Actes d'inauguració del camp de gespa artificial de Bosc de Tosca

 

El CF Les Preses i el CEF Bosc de Tosca ja utilitzen el nou camp de gespa artificial. Foto: Martí Albesa

Arxivat a