Compte enrere perquè arrenqui la tercera edició de la Fira Orígens

Aquest cap de setmana, els grans cuiners catalans vindran a la capital de la Garrotxa | Fins a 8.000 persones van visitar el certamen l'any passat

Andreu Oliveras
12 de novembre del 2014
Actualitzat a les 12:00h
 

Un dels tallers de la Fira Orígens 2013. Foto: Martí Albesa


La tercera edició de la Fira Orígens vol conquerir el centre de la ciutat aquest cap de setmana. Després de dos anys en què unes 8.000 persones passaven pel recinte firal d'Olot, l'objectiu d'aquest 2014 és que els visitants també vagin al nucli antic i que els olotins se la sentin seva. Per això, una de les novetats és una sèrie de tastets que tindran lloc a 12 comerços olotins el dissabte 15 i el diumenge 16 de novembre, els dos dies que dura la fira. A més, aquest dijous al vespre es tornarà a fer el Gastrocine, una activitat que consisteix en sopar dins els Cines Olot i seguidament veure una pel·lícula relacionada amb la cuina.

Pep Palau, director del certamen, està convençut que "la Fira Orígens està al nivell dels grans espais de restauració". Aquest any, Joan Roca, xef del Celler de Can Roca, serà l'encarregat de fer la sessió inaugural. Al llarg dels dos dies, es podrà aprendre d'altres cuiners com per exemple Iolanda Bustos, Marc Gascons, Isma Prados i els garrotxins Fina Puigdevall, del restaurant Les Cols, i Jordi Juncà, de Ca l'Enric.

50 expositors d'arreu de Catalunya

Entre els 50 expositors que tindran parada a Orígens hi haurà representants productes d'arreu de Catalunya. Els organitzadors expliquen que tenen una llista d'espera d'empreses que hi volen ser presents, però no contemplen ampliar el nombre de estands ja que prefereixen que els visitants puguin veure'ls amb condicions.

A part d'aquestes parades, a Orígens hi haurà una aula de cuina on els professionals faran classes magistrals i una aula de tast on degustar les propostes culinàries. La Fira també tindrà una aula de nens, pensada per apropar la gastronomia als més petits. Com explica Palau, "el visitant podrà aprendre, tastar i comprar".

Un espai dedicat a la cuina de carrer

Aquest any Orígens posa el focus en la cuina de carrer, una oferta a l'alça on cada vegada hi ha més cuines mòbils que ofereixen el seu producte en una furgoneta o en algun altre espai itinerant. Una altra novetat és un concurs d'allioli, per reivindicar el paper de la cuina casolana.

L'entrada a la Fira costa 5 euros i dóna dret a cinc tiquets que es poden canviar per diferents productes i tastos. El regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Olot, Estanis Vayreda, explica que Orígens "és una trobada dels millors productors de Catalunya". L'any passat el certamen va servir 38.000 tastos.
 

Programa detallat de la Fira Orígens 2014

Galeria de Fotos Fira Orígens 2013 (Martí Albesa)

Galeria de Fotos Fira Orígens 2012 (Adrià Costa)

 

El xef, Sergi de Meià en una de les demostracions de la Fira Orígens 2012. Foto: Adrià Costa

Arxivat a