Lluèrnia, un parèntesi de foc i llum al cap de setmana del 9-N

Olot s'ha fet seu el festival del foc i la llum | Carrers plens de gom a gom per veure els 61 muntatges efímers preparats expressament per l'ocasió

L'AOAPIX va convertir la plaça Campdenmàs en un càmping
L'AOAPIX va convertir la plaça Campdenmàs en un càmping | Marc Roca
Andreu Oliveras
11 de novembre del 2014
Actualitzat el 19 de novembre a les 19:23h

Un dels muntatges del Lluèrnia 2014, realitzat per l'AOAPIX. Foto: Marc Roca


Hores abans del 9-N, enmig de la voràgine pròpia de la consulta sobiranista, Olot feia un parèntesi per deixar-se captivar per la llum i el foc. En només tres edicions el Festival Lluèrnia s'ha fet un lloc dins el calendari olotí i tan bon punt començava a fosquejar els carrers s'omplien d'aquells que no es volien perdre la cita. Com anunciava el regidor de cultura, Josep Berga, en l'acte inaugural, és "la consolidació definitiva d'un festival que té moltíssimes possibilitats".

Fins a 61 muntatges efímers es repartien per un recorregut d'uns 8 quilòmetres, concentrat al nucli antic de la capital de la Garrotxa. Les propostes eren d'allò més variades i anaven des del càmping muntat per l'AOAPIX, als gronxadors lluminosos de Xevi Bayona fins als contes a la vora del foc o la recreació de la crema del convent del Carme l'any 1936.

Ambient de Festa Major

"Més que un festival és una festa", no es cansava de repetir Pep Fargas, el director del Lluèrnia. I així s'ho van prendre els qui omplien els carrers d'Olot. Potser no feia l'estiuet de Sant Martí, però la temperatura era acceptable i hi havia ganes de veure fanalets i muntatges amb llum i foc. La instal·lació a l'interior del cementiri va ser una de les més aplaudides, així com la del pati de l'Hospici. Molta gent també es va aplegar al davant de Sant Esteve per veure un original espectacle amb robots.

Entre els qui no es van perdre la tercera edició del festival hi havia el conseller de Cultura. Ferran Mascarell va definir Olot com "una ciutat que creu amb la cultura" i que "s'està convertint en una capital cultural referent del nostre país".

Plaça de Braus plena per l'espectacle de clausura

Per primer any, el Lluèrnia va acabar amb un espectacle de clausura, ideat pel Pim Pam Pum Foc i Marcel·lí Antúnez. Les cues a l'exterior de la plaça de Braus arribaven fins a baix de tot del Torín, al moment d'obrir les portes. Amb les 2.000 localitats de les grades plenes, el grup olotí va recrear la història del rapte de Cupido per part de Vulcà. Deus baixant del cel amb una grua, criatures gegants i fins i tot un particular homenatge al ball dels cavallets d'Olot.
 

Galeria de Fotos Festival Lluèrnia 2014 (Marc Roca)

  

La Farga Budell ha estat l'espectacle de clausura del Lluèrnia 2014. Foto: Marc Roca

Arxivat a