Llum i foc transformen aquest vespre el centre d'Olot en motiu del Lluèrnia

Fins a 61 muntatges estaran repartits arreu del Nucli Antic a partir de les sis de la tarda | El Pim Pam Pum Foc i Marcel·lí Antúnez tancaran la tercera edició del festival

Redacció NacióLaGarrotxa.cat
08 de novembre del 2014
Actualitzat el 09 de novembre a les 0:04h

Una de les instal·lacions del Lluèrnia 2013, a les escales de Sant Esteve. Foto: Martí Albesa


Del Firalet a la plaça del Carme, passant per Sant Esteve, la plaça Major i els carrers adjacents. El Festival Lluèrnia 2014 presenta un total de 61 muntatges, que s'estenen també fins a la plaça Clarà. Propostes per a tots els gustos i amb artistes creadors de procedència ben diferent. Començaran avui a les 6 de la tarda i duraran fins a la mitjanit.

Un any més tornen els contes a la vora del foc. Serà al carrer Verge del Portal i aniran a càrrec de Margarida Arau, Arianna Boucha, Anna Martí, Joan Martí i Alba Soler. Molt a prop, a la plaça Campdenmàs, l'AOAPIX instal·la el seu Càmping Gas-Tronòmic. La penya il·luminarà des de dins una sèrie de tendes de colors, i al seu costat servirà aletes de pollastre, patates xips i cervesa.

L'Hort de la Llum d'aquest any, a càrrec de Maria Güell, compara el domini de la natura amb el domini del foc. A més, els hortolans de les dues anteriors edicions del festival també exposaran al Lluèrnia 2014. Lola Solanilla reiventa el concepte de decoració nadalenca i, de fet, el seu muntatge quedarà exposat al carrer de Sant Ferriol fins al 6 de gener. Xevi Bayona posarà més de quaranta gronxadors lluminosos a la part baixa del Firal per convertir-lo en un Playground gegant.

Instituts i escoles d'Olot i de fora participen del Lluèrnia

Els instituts i les escoles d'Olot també s'hi sumen amb diverses propostes. Des de la reinterpretació de la llum dels quadres de Berga i Boix del Montsacopa, als punts de llum dissenyats pels estudiants del Bosc de la Coma, passant pel camp de fanals de les escoles d'infantil i primària de la ciutat i l'arbre fugisser dels alumnes de plàstica de l'Escola Municipal d'Expressió d'Olot.

La llista és llarga i compta amb creadors com Quim Domene i Xavier Ruscalleda, a més dels alumnes de les escoles de disseny catalanes com l'Escola Superior d'Art i Disseny d'Olot, el Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona, Eina, i l'Escola Municipal d'Art i Disseny de Terrassa, entre molts altres.

Espectacle de clausura a la Plaça de Braus

El punt i final el posarà La Farga Budell, un espectacle creat pel Pim Pam Pum Foc i Marcel·lí Antúnez. El punt de partida de la història és el quadre La Forja de Vulcà, que Velázquez va pintar el 1630. En ell es veu el moment en què Apol·lo comunica a Vulcà que la dona d'aquest (Venus) li ha fet el salt amb Mart. D'aquest adulteri en naixerà Cupido. Agafant aquesta història, Antúnez i el Pim Pam Pum Foc mostraran com Vulcà busca venjança. Serà a les 11 de la nit, a la Plaça de Braus, amb entrada gratuïta.

El Lluèrnia demana que tots els olotins decorin els balcons amb llums i espelmes mentre duri el festival. Cadascú és lliure de fer-ho segons la seva imaginació, però algunes idees són posar algunes espelmes o instal·lar papers de colors als vidres i obrir els llums de l'interior. L'organització també demana que s'apaguin els llums comercials i focus que es trobin a prop d'un muntatge del festival.
  

Programa detallat del Festival Lluèrnia 2014

Galeria de Fotos Festival Lluèrnia 2013 (Martí Albesa)

      

L'Hort de la Llum de Lola Solanilla, al festival Lluèrnia 2013. Foto: Martí Albesa

Arxivat a