Ramon Espadaler inaugura el nou Parc de Bombers d'Olot

Tot i que està en marxa des de l'estiu, aquest matí n'han fet la inauguració oficial | 24 bombers professionals i 14 bombers GRAE fan ús d'aquestes instal·lacions

El conseller d'interior, Ramon Espadaler, ha presidit la inauguració del nou equipament
El conseller d'interior, Ramon Espadaler, ha presidit la inauguració del nou equipament | Martí Albesa
Andreu Oliveras
31 d'octubre del 2014
Actualitzat el 07 de novembre a les 17:32h

El conseller d'interior, l'alcalde d'Olot i els responsables de bombers han inaugurat el nou parc. Foto: Martí Albesa


El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha inaugurat aquest matí el nou Parc de Bombers d'Olot, situat al polígon de la Guardiola, al costat de l'Estadi Municipal de futbol. El nou equipament compta de dos pisos. A la Planta Baixa hi ha les cotxeres, la sala de control, els despatxos dels comandaments, el gimnàs i els vestidors. El primer pis és la zona reservada purament als treballadors amb sala d'estar, cuina i habitacions. El parc té un heliport, que comparteix amb el nou Hospital Comarcal de la Garrotxa.

Com explica el cap del parc olotí, Josep Maria Moreno, les antigues instal·lacions del polígon de les Mates se'ls havien quedat petites: "ara ho tenim tot més gran, més adequat a les necessitats". Els bombers treballen al nou edifici des de principis del mes d'agost i Moreno deixa clar que triguen el mateix temps a arribar a les emergències. El responsable del parc d'Olot assegura que ara que ja s'han acabat les obres d'urbanització de la zona, els vehicles ja no tenen problemes per entrar i sortir de l'equipament.

Actualment, 24 bombers professionals i 13 bombers del Grup de Rescat de muntanya GRAE treballen des d'Olot, això significa que cada torn està format per sis bombers.

«Gran zona de serveis» a la Guardiola

En els discursos inaugurals, l'alcalde de la ciutat, Josep Maria Corominas, ha destacat "la gran zona de serveis" que s'està convertint el polígon de la Guardiola, després que el passat 6 d'octubre s'hi inaugurés també el nou hospital.

Les obres han costat més de 3 Milions d'euros i han acumulat un retard darrera un altre. La seva construcció es va adjudicar el 2010 i havia de durar un any. Els bombers no s'hi han pogut traslladar fins aquest mes d'agost. Entremig, han estat parades pràcticament tot el 2013.

Noves places de bombers el 2015

Aprofitant que es trobava entre bombers, el conseller d'Interior ha anunciat que l'any 2015 es convocaran noves places al cos. El cap d'emergències de Girona, Enric Cano, li havia reclamat obrir les oposicions, ja que fa anys que no es cobreixen les places dels bombers jubilats. Segons Ramon Espadaler, "el govern és plenament conscient que anem molt justos de personal" i per això als propers mesos anunciarà els detalls de la nova convocatòria de places. Les oposicions seran l'any vinent i els professionals s'incorporaran al cos al 2017, després d'haver passat el període de formació corresponent.
 

Galeria de Fotos Nou Parc de Bombers d'Olot (Martí Albesa)

Espadaler a Olot: El 9-N els Mossos «compliran i faran complir la llei»

Els bombers a Olot: 4 parcs diferents en 159 anys a la ciutat

  

Ramon Espadaler, saludant els bombers presents a la inauguració del parc d'Olot. Foto: Martí Albesa

Arxivat a