Espadaler a Olot: el 9-N els Mossos «compliran i faran complir la llei»

Ramon Espadaler, parlant a Olot en la inauguració del nou Parc de Bombers.
Ramon Espadaler, parlant a Olot en la inauguració del nou Parc de Bombers. | Martí Albesa
Andreu Oliveras
31 d'octubre del 2014
Actualitzat a la 13:59h

Ramon Espadaler, parlant a Olot en la inauguració del nou Parc de Bombers. Foto: Martí Albesa


El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha deixat clar que el 9 de novembre els Mossos d'Esquadra "compliran i faran complir la llei". Preguntat pels periodistes en la inauguració del nou Parc de Bombers d'Olot, ha assegurat que el govern no els farà triar entre obeir a la Generalitat o ser fidels a la legalitat espanyola.

Pel líder d'Unió, "és una errada més" que el Consell de Ministres avui porti davant del TC el nou 9-N. "La solució al contenciós entre Catalunya i Espanya no passa per acudir regularment al Tribunal Constitucional", sosté Espadaler, que assegura que el govern manté "la voluntat de permetre a la ciutadania del país que s'expressi amb normalitat".

Noves places de bombers el 2015

Aprofitant que es trobava entre bombers, el conseller d'Interior ha anunciat que l'any 2015 es convocaran noves places al cos. El cap d'emergències de Girona li havia reclamat obrir les oposicions, ja que fa anys que no es cobreixen les places dels bombers jubilats. Segons Ramon Espadaler, "el govern és plenament conscient que anem molt justos de personal" i per això als propers mesos anunciarà els detalls de la nova convocatòria de places. Les oposicions seran l'any vinent i els professionals s'incorporaran al cos al 2017, després d'haver passat el període de formació corresponent.
 

Ramon Espadaler, saludant els bombers presents a la inauguració del parc d'Olot. Foto: Martí Albesa