Al Firal «no farem els errors del Firalet»

Josep Maria Corominas assegura que el proper mandat es reformarà el Passeig d'en Blay, millorant el projecte inicial

Andreu Oliveras
30 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 11:32h
El turisme ha fet fira a Olot aquest juliol.
El turisme ha fet fira a Olot aquest juliol. | OTO

La reforma del Firal d'Olot serà un dels grans projectes del proper mandat municipal. Aquesta nit, el Ple Municipal està previst que aprovi els pressupostos del 2015 que incorporen una partida de 500.000 euros per començar el projecte. L'ajuntament calcula que reformar el passeig d'en Blay costarà més de 3 Milions d'euros.

Preguntat per NacióLaGarrotxa, l'alcalde d'Olot ha assegurat categòricament: "Al Firal no repetirem els errors del Firalet". Josep Maria Corominas s'ha mostrat partidari que el nou Passeig d'en Blay tingui una continuïtat amb el del Bisbe Guillemet i l'Arxiu Municipal, però corregint els punts més polèmics.

Així, Corominas deixa clar que "el terra no pot ser aquest terra", ja que s'ha d'adequar a tot tipus d'activitat, i "la il·luminació ha de ser potent, que doni importància als edificis emblemàtics".

Un projecte polèmic

La reforma del Firalet va anar a càrrec de l'equip d'arquitectes RCR Aranda, Pigem, Vilalta i va costar 2,3 Milions d'euros. Les obres van durar quatre anys, entre el 2006 i el 2010, i el projecte inicial preveia prolongar-lo al llarg de tot el Firal. El resultat final va despertar una forta polèmica entre els olotins. Els veïns es queixen contínuament que a la nit és massa fosc i hi falten punts d'il·luminació. Les llambordes rugoses del terra tampoc satisfan els vianants i les que són més llistes, per on passen els cotxes, s'han hagut de canviar sovint ja que no aguanten el desgast del pas de vehicles.
Arxivat a