La Garrotxa necessita un centenar de voluntaris més pel Gran Recapte

El dissabte 29 de novembre volen tornar a recollir més de 39.000 quilos de menjar a la comarca | Des del gener, el Centre de Distribució d'Aliments ha atès a 644 famílies

Andreu Oliveras
29 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 21:15h
Un dels punts de recollida del Gran Recapte d'Aliments, l'any passat
Un dels punts de recollida del Gran Recapte d'Aliments, l'any passat | Laia Deler

Un dels punts de recollida del Gran Recapte d'Aliments a Catalunya, l'any passat. Foto: Laia Deler


Molts dels 260 voluntaris que l'any passat van col·laborar amb el Gran Recapte d'Aliments a la Garrotxa aquest any s'han tornat a apuntar a la causa solidària. Tot i així, encara en falten un centenar per cobrir tots els punts de recollida que hi haurà a la comarca i els organitzadors fan una crida als garrotxins que s'apuntin a la cita. Una causa que, en paraules del regidor de Benestar Social d'Olot, Josep Berga, és "la segona acció de solidaritat de Catalunya", només superada per la Marató de TV3.

Un total de 16 supermercats, tots els que hi ha a Olot, instal·laran punts de recollida d'aliments el proper dissabte 29 de novembre. A tota la Garrotxa el Gran Recapte tindrà 80 llocs on fer les donacions. Als pobles, la campanya de recollida començarà l'11 de novembre i durarà fins al 5 de gener, ja que les dates varien en funció dels municipis.

Pel vicepresident del Consell Comarcal, Joan Casas, l'objectiu és "repetir els mateixos quilos recollits d'altres anys i fins i tot augmentar-los". El 2013, el Gran Recapte va aconseguir a la Garrotxa més de 39.000 quilos d'aliments i productes bàsics.

Aliments i productes d'higiene

Tots el que es reculli a la comarca es quedarà al Centre de Distribució d'Aliments de la Garrotxa. Aquest any demanen, sobretot, llaunes de tonyina i de sardina, farina, cacau en pols, cafè soluble, llegums cuits, tomàquet triturat, detergent de roba líquid, sabó de rentar plats i gel de dutxa. Són els productes que els fan més falta, ja que n'hi ha d'altres que ja els aconsegueixen per altres vies.

Com explica el president de Càritas Garrotxa, Carles Oller, el Gran Recapte "és un moment puntual de generositat, però durant tot l'any cal la distribució d'aliments". De fet, encara que el 29 de novembre es tornin a recollir els mateixos quilos de productes que l'any passat, les existències s'acabaran al cap de tres mesos.

Més famílies garrotxines van al Centre de Distribució d'Aliments

Entre gener i setembre, el Centre de Distribució d'Aliments de la Garrotxa ha atès a 644 famílies, 47 més que el mateix període de l'any passat. Un dels problemes, segons Oller, és que cada vegada hi ha més persones que es troben en una situació crònica i són depenen d'aquestes ajudes. Un 60% de les persones que fan ús del Centre de Distribució tenen la nacionalitat espanyola i dues de cada tres són de la ciutat d'Olot.
 

Alguns dels aliments recollits l'any passat a la Garrotxa al Gran Recapte, ja classificats. Foto: Ferran Mayans