Olot formarà a tècnics i gestors culturals d'arreu de Catalunya

El 6 i 7 de novembre hi ha les «Jornades sobre Museus i Gamificació, Storytelling i Narrativa Transmèdia»

Andreu Oliveras
28 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 12:31h

Presentació de les Jornades de formació de professionals, organitzades pels Museus d'Olot. Foto: Andreu Oliveras


Tècnics i gestors culturals d'arreu de Catalunya vindran el 6 i 7 de novembre a Olot per participar en les Jornades sobre Museus i Gamificació, Storytelling i Narrativa Transmèdia, organitzades pels Museus d'Olot. En total s'hi han inscrit unes 45 persones, el doble de l'any passat, i es tracta de tècnics de museus, i especialistes en la gestió cultural i turística, tant des del sector públic com des de l'empresa privada.

A la capital de la Garrotxa aprendran estratègies de Gamificació que, com explica Eduard Bech, responsable de les jornades, és "l'aplicació d'estratègies de jocs i videojocs en entorns que no són lúdics". Es tracta d'una tècnica que el Museu dels Sants ha utilitzat recentment en l'exposició dels 125 anys dels gegants d'Olot. Els altres conceptes de què tracten les jornades són l'Storytelling, és a dir, l'art de dotar d'una història a les coses, i la Narrativa Transmèdia, que és difondre l'art a través de diverses plataformes tecnològiques.

És el sisè any que Olot organitza cursos pels professionals dels museus. Com a ponents de les jornades vindran especialistes del Museu Thyssen-Bornemisza de Madrid i experts en les diferents tècniques com Dolors Reig, Oscar Garcia Pañela o Eva Snijders.
Arxivat a