Tots els 21 municipis de la Garrotxa, amb locals de votació al «nou 9-N»

La Generalitat habilita 6.430 "punts de participació" en 938 dels 947 municipis del país | La "campanya electoral" s'estendrà del 30 d'octubre al dissabte 8 de novembre

B.F. / redacció NaciólaGarrotxa.cat
22 d'octubre del 2014
Actualitzat el 29 d'octubre a les 22:06h
La vicepresidenta Joana Ortega, amb les urnes i les paperetes del 9-N.
La vicepresidenta Joana Ortega, amb les urnes i les paperetes del 9-N. | P.M.

El Govern ha confirmat que el 9-N es podrà votar, oficialment "participar", als 21  municipis de la Garrotxa. En el cas d'Olot, per exemple, les urnes estaran situades als tres instituts públics de la ciutat: l'IES Garrotxa, l'IES Montsacopa i l'IES Bosc de la Coma. A la resta de la comarca es durà a terme a la xarxa de locals de la Generalitat, bàsicament escoles i instituts, i en aquells municipis que la Generalitat no hi té cap edifici s'ha acceptat l'oferiment de locals municipals.

"Queden divuit dies pel 9 de novembre", ha ressaltat aquest dimecres la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, durant la presentació de les principals dades logístiques del nou "procés participatiu" del 9-N. I la Generalitat assegura que en aquests divuit dies n'hi ha prou i de sobres perquè la votació es pugui dur a terme amb èxit.

Així, Ortega ha explicat que es podrà votar en 938 dels 947 municipis catalans, en un total de 1.255 "locals de participació", en què hi haurà 6.430 "punts de participació". Ortega ha apuntat que això significa que el 99,9% de la població no haurà de desplaçar-se de municipi per poder "participar", és a dir, per poder votar.

Més de 30.000 voluntaris inscrits

A quarts d'onze del matí d'aquest dimecres ja s'havien superat els 30.000 voluntaris inscrits -arribant a la xifra de 30.231-, i el registre definitiu de voluntaris es tancarà dilluns vinent, dia 27, a les dotze del migdia. El dijous -dia 30-, se'ls comunicaran quines tasques concretes han de realitzar.

La "campanya electoral", rebatejada ara com a "període de deliberació participativa", s'estendrà del 30 d'octubre al dissabte 8 de novembre, sense que hi hagi "jornada de reflexió". Durant aquests dies, els municipis hauran de facilitar espais a la "pluralitat d'opcions" que vulguin posicionar-se sobre el 9-N.

Nou municipis, al marge

El "procés de participació" del 9-N a Barcelona ciutat comptarà amb 160 "punts de votació", entre centres públics i escoles privades i concertades, ha anunciat aquest dimecres el primer tinent d'alcalde i responsable de Presidència, Joaquim Forn.

A la resta del país, els nou municipis en què no hi haurà cap espai per poder "participar" són: Pontons i Sant Cugat Sesgarrigues (l'Alt Penedès), Castellví de Rosanes (el Baix Llobregat), Arres, Bausen i Canejan (era Val d'Aran), Almatret (el Segrià), Horta de Sant Joan (la Terra Alta) i Vespella de Gaià (el Tarragonès).