Gegants, cabeçuts i cavallets, emblemes del nou Parc dels Coloms

S'inaugurarà el mateix dia que la Plaça Mercat i tindrà jocs infantils ambientats amb la faràndula | La peça estrella: un rocòdrom de 2 metres que representa els Gegants d'Olot

Andreu Oliveras
15 d'octubre del 2014
Actualitzat el 23 d'octubre a les 20:32h
Recreació virtual del nou Parc dels Coloms, amb els 2 rocòdroms dels gegants
Recreació virtual del nou Parc dels Coloms, amb els 2 rocòdroms dels gegants | Aj. Olot

Recreació virtual del nou Parc dels Coloms, amb els 2 rocòdroms dels gegants. Foto: Aj. Olot


Els gegants, cabeçuts, cavallets i també el cap de lligamosques seran els protagonistes del nou Parc dels Coloms d'Olot. S'inaugurarà a finals de novembre, al mateix dia que la nova Plaça Mercat. Serà el primer parc a tot Catalunya dedicat a la faràndula de la seva ciutat. Com explica el regidor de promoció econòmica, Estanis Vayreda, "és aquí al costat on dormen els gegants i té sentit que el fem en aquest espai".

El parc tindrà dos gronxadors, amb la figura del cap de lligamosques al capdamunt. Un dels gronxadors està pensat per nens més petits i l'altre per als qui ja són una mica més grans. A la part central hi haurà un gran joc amb quatre tobogans, dedicat als cabeçuts de la ciutat. Hi haurà un sorral, dos cavallets que estaran decorats com els cavallets d'Olot i la peça estrella del recinte: dos rocòdroms que representaran el Gegant i la Gegantessa.

Escalar els gegants ajaguts

Els rocòdroms faran dos metres d'alt per dos metres d'ample. Estaran fets amb fibra de vidra molt resistent, el material amb què es fan la majoria d'aquestes instal·lacions, i comptaran amb agafadors perquè la mainada el pugui escalar amb condicions. Tindrà un aspecte com si fos una escultura de pedra, on el casc, la corona i les arracades identificarà els personatges que representa.

L'artista local Tavi Algueró s'ha encarregat del disseny d'aquestes peces de la faràndula. En el cas del rocòdrom, ha optar perquè els protagonistes estiguessin ajaguts: "En un primer disseny vaig fer els gegants drets, però donava poc joc a la mainada, era pujar i baixar, i em vaig atrevir a fer el disseny ajaguts".

El parc tindrà, a més, una font, bancs i vuit arbres que hi faran ombra. A més, el terra serà de cautxú perquè si els infants hi cauen no es facin mal i estarà ballat per tots costats per protegir-los dels cotxes. Per l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, "continuarà essent la nostra plaça dels Coloms, però modernitzada i posada al dia".

Pressupost de 60.000 euros a càrrec de l'ajuntament

L'ajuntament d'Olot pagarà 60.000 euros per les obres d'urbanització del parc, la qual cosa inclou els jocs i els arbres que es replantaran. El cost de construcció de la rampa de sortida del pàrquing i de totes les obres que afecten al subterrani aniran a càrrec del projecte constructiu de la Plaça Mercat.

Aquest estiu es va modificar el projecte per canviar la rampa de sortida del pàrquing i com a conseqüència aixecar tot el Parc dels Coloms. L'oposició formada per ERC i el PSC va mostrar el seu rebuig enèrgic a aquesta decisió, sobretot per la tala de dos xiprers de més de 60 anys que estaven catalogats.
 

Recreació virtual del nou Parc dels Coloms, amb jocs infantils de la faràndula. Foto: Aj. Olot

Arxivat a