Batet de la Serra recull donatius per pagar les obres de la Trinitat

La junta veïnal necessita els 5.000 euros que ha de pagar dels 34.000 que costa el projecte | Les obres ja han començat i està previst que finalitzin a finals de novembre

per Andreu Oliveras, 16 d'octubre de 2014 a les 05:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'octubre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Les obres per arreglar el teulat de l'ermita de la Trinitat de Batet ja han començat. Foto: Martí Albesa


Batet de la Serra s'ha proposat arreglar el teulat de l'església de la Trinitat, una ermita romànica del segle XIII, inclosa dins l'inventari de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Com explica a NacióLaGarrotxa l'alcalde pedani de Batet, Tavi Algueró, "s'havia fet un arranjament, però ara era o caixa o faixa".


En els darrers 12 anys és el tercer cop que s'intenta tirar endavant el projecte de millores al teulat. En les dues anteriors vegades no se n'havien sortit però aquest cop sí que ha estat possible. Les obres van començar a principis d'octubre i està previst que durin fins a finals del mes de novembre.

Tot i que de moment no hi ha risc d'esfondrament, l'església té bastants degoters tant a la volta com al campanar i alguns cabirons del sostre també estan fets malbé. "Quan es comença a fer malbé va ràpid. Amb una nevada vés a saber si hauria aguantat", opina Algueró.


Aconseguir 5.000 euros

Arreglar el teulat costa uns 34.000 euros, dels quals 19.000€ els posa el Bisbat de Girona i 10.000€ la Diputació. La junta veïnal de Batet s'ha compromès a pagar els 5.000€ restants i per això des de fa temps té un compte corrent obert on tothom qui ho vulgui pot fer-hi aportacions.


A més, per recollir diners, han organitzat un concert i una obra de teatre a la casa consistorial, la recaptació de les quals anirà íntegrament a les obres de la Trinitat. El 31 d'octubre, el grup Agnès and the Pepits es presentarà en societat amb un concert conformat per temes de creació pròpia que acabarà amb un piscolabis a càrrec de l'Hostal dels Óssos. Un mes més tard, el 23 de novembre, el grup de teatre Balmes K No t'hi fixis representarà l'obra Blanca, vídua d'un viu.
 

Entrada a l'ermita romànica de la Trinitat de Batet de la Serra. Foto: Martí Albesa

 

Participació